İphone Yazılım Güncelleme

305

İphone Yazılım Güncelleme

Çeşitli uygulamaları açmak, oyunları oynamak ve sistem dosyalarını en hızlı bir şekilde kullanabilmek için İphone marka cihazınızın yazılımını sürekli güncel tutmanız gerekmektedir. Güncel tutulmayan telefonlar, bazı uygulamaları açamayacağı gibi ram uyuşmazlığı gibi ciddi sorunlara davetiye çıkarıp, telefonun büyük oranda yavaşlamasına neden olurlar.

Güncellemeye başlamadan önce mutlaka telefonunuzun yedeğini almanız gerekmektedir.

İphone Cihaz Yedeklemesi

   iClous ya da iTunes’i kullanarak yedekleme yapabilirsiniz. İki platformun da hızı ve geri yükleme özellikleri gayet başarılıdır. Yazımız, iCloud için devam edecektir.

Öncelikli olarak iphone marka telefonunuzun “Ayarlar” bölümüne gidin. İmleci aşağı doğru kaydırın ve iCloud yazısına tıklayın. Açılan bölümde imleci yeniden aşağı kaydırın. Burada “Yedekleme” bağlantısını göreceksiniz. Tıklayın. iCloud Yedekleme yazısının yanındaki imleci Gri’den yeşile dönüşecek şekilde yana kaydırın. Aşağıda bulunan “Şimdi Yedekle” yazısına tıklayın. (İşlem başlamadan önce, internete Wi-Fi ile bağlı olduğunuzdan emin olun.) Yedekleme tamamlandıktan sonra, kontrol ile teyit edin.

Yedekleme kontrolü yapmak için, Ayarlar’a gidin. Burada bulunan iCloud’a tekrar tıklayın. Saklama Alanı’nı seçin. Son olarak “Saklama Alanını Yönet” şeklinde bir ibare göreceksiniz. Buna tıklayın. Burada yedekleme zamanı (az önceki işlemi yaptığınız zaman), dosyaların toplam boyutu gibi bilgiler yer alacaktır. Bu bilgileri görüyorsanız, yedekleme işleminiz tamamlanmış demektir.

iTunes’de yedekleme sistemi biraz daha farklıdır. Itunes’i açıp bilgisayarınıza bağlayın. Parola karşınıza çıkarsa, ilgili parolanızı yazın. Bu Bilgisayar’a Güvenilsin Mi? Sorusunu Evet olarak işaretleyin. Cihazınız iTunes’da görüntülendiğinde Iphone imlecini tıklayın. iTunes uygulamasından, sol köşede bulunan Özet’e gidin. Burada yedekleme ayarlarını göreceksiniz. İhtiyacınız olan yedekleme türünü seçin ve sağ alt köşede bulunan “Şimdi Yedekle” düğmesine tıklayın.

Yedeklemenin Ardından İphone’yi Güncelleme

Telefonunuzun Wi-Fi bağlantısını yapın. (Güncelleme için mutlaka internete bağlı olmalısınız.)

Ayarlar’a gidin. Buradan aşağıya inerek Genel bağlantısını tıklayın ve “Yazılım Güncelleme” düğmesine tıklayın. Aşağıda bulunan “İndir ve Yükle” bağlantısına tıklayın. Daha sonra Yükle yazısına tıklayın. Telefonunuz size güncelleme zamanını soracak, burada Bu Gece Yükle ya da Daha Sonra Anımsat seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Telefonunuz güncellenmiyorsa, ya güncel sürümü desteklemiyor ya da şuan mevcut bir güncel yazılım yoktur.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments