Android Telefonum Açılmıyor, Ne Yapmalıyım?

5281

Merhaba Cepklinik takipçileri. Akıllı bir cep telefonu yada tablet kullanıyorsak belirli zamanlarda bazı sorunlar yaşabilirsiniz. Genel olarak elektronik cihazlarda sorunlar bildiğiniz gibi fazla olmaktadır ama akıllı telefonları çok fazla kullandığımız için genel sorunları diğer cihazlara göre daha fazla görülmektedir ve kullanıcılar internet üzerinden hatalar ve sorunları aramak için uğraşmaktadır. Bizde sizler için Android cihazınızda bir sorun yada hata oluşursa ne yapmanız gerektiğine ait bilgiler vermeye çalışacağız. Bu konuda Android Telefonum Açılmıyor, Ne Yapmalıyım yada neler yapabilirsiniz. Çok farklı arızalar olabiliyor ve genelde de bu arızalar yazılımsal sorunlar olabiliyor. Bu gibi durumlarda genelde sıfırlama yada ODIN üzerinden yazılım atabilirsiniz.
Genel olarak Android logosunda kalma durumunda ise genel olarak yazılımsal olan sorunlardır ama genede siz bir kontrol ediniz. Eğer cihaz Android logosunda kalıyorsa sıfırlama yada format atma işlemi yapabilirsiniz. Android cihazlarda marka ve modele göre sıfırlama yani format atma yöntemi değişmektedir. Tuşlarla kombine bir şekilde basılarak format atma işlemi yapılmaktadır. Bu gibi işlemlerde cihazdaki tüm bilgiler silinmektedir.

– Ses artırma + ses azaltma + güç tuşları
– Ses artırma + güç tuşu
– Ses azaltma + güç tuşu
– Home tuşu + güç tuşu
– Ses kontrol tuşlarından biri veya her ikisi + home tuşu
– Ses kontrol tuşlarından biri veya her ikisi + kamera tuşu


Şarj aleti ve batarya
Diğer bir açılmama durumu ise bataryadan yada şarj aletinden oluşan sorunlardan ortaya çıkmaktadır. Eğer cihazınız hiç açılmıyorsa şarj olmuyor olabilir yada son zamanlarda Samsung kullanıcılarının başına gelen durum Batarya şişmesi olmaktadır. İlk olarak batarya değişimine gidebilirsiniz ve daha sonra şarj aleti deneyebilirsiniz. Eğer bunlardan sonra halen cihazınız açılmıyorsa diğer durum olan şarj soketi arızası olabilir..
Şarj soketi arızaları
Genel olarak kullanıcıların en çok yaşadığı sorunlardan birisiŞarj soketi arızalarıdır. Bu durum şarj girişinin kırılması ve şarj olmamasıdırı. Bu arızalar için genel olarak teknik servis yardımı almalısınız ve eğer kendiniz biliyorsanız ve havya lehim kullanabiliyorsanız değiştirebilirsiniz. Tabi mutlaka bilginiz olsun diyebiliriz.

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Batuhan

Telefonu masanın üstüne bıraktığımda hiçbir sorunu yoktu düzgün bir şekilde çalışıyordu. İçeri gittim geldim telefonun bildirim ışığı yanıyor ama telefonun ekranı hiçbir şekilde açılmıyor ne yapmam lazım?