iPhone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

739

iPhone Garanti Sorgulama
Son zamanlarda en çok konuşulan ve kullanıcılar tarafından tercih edilen akıllı telefonların başında Apple cihazlar yani İphone modelleri gelmektedir. Diğer markalara göre daha güvenilir ve kullanıcı odaklı olan Apple özellikle Garanti konusunda daha iyi diyebiliriz. Özellikle değişim konusunda diğer markalara göre iyi bir işlem yapan Apple değişim durumlarında yaptığı hatalara göre hızlı ve güvenilir bir işlem uygulayabiliyor.
Bu yazımızda ise Garanti konusunda daha iyi olan Apple ikinci el cihaz alsanız bile devam eden bir garanti sorgulaması yapabilir ve cihazınızı garantiye yollayabilirsiniz. Apple’ın sitesi üzerinden iPhone garanti durumu sorgulama işleminin nasıl yapılacağını, iPhone teknik destek süresini ve AppleCare koruma planı için iPhone’un uygun olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz..

iPhone garanti sorgulama işlemi nasıl yapılır?
1- Adım: Apple’ın kapsamı denetle sayfasını buraya tıklayarak açın.
2- Adım: Açılan sayfada; “Donanımınızın seri numarasını girin” bölümü ve “Lütfen kodu girin” bölümleri yer alacak. Donanımınızın seri numarasını girin bölümüne iPhone’un seri numarasını, kodu girin bölümüne ise ekranda beliren kodu girin.

iPhone Seri numarası nasıl bulunur?
iPhone’un seri numarasını; Ayarlar>Genel>Hakkında bölümündeki “Seri numarası” kısmından öğrenebilirsiniz.

3- Siz cihazın seri numarasını ekrana giriş yaptıktan sonra karşınıza garanti süreci ve cihaz durumu hakkında bilgiler gelecektir.

Onarım ve Servis Kapsamı seçeneğinin altında “Tahmini Son Kullanma Tarihi” bölümü yer alıyor. Buradan iPhone’un ne zamana kadar garantisinin olduğunu öğrenebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments