Fiber İnternet Nedir

303

Fiber İnternet Nedir
Bilindiği üzere dünyada ülkeler arası haberleşme oldukça önemlidir.  Bilgi ağının her zaman aktif olması ve hızlı olması pek çok değer üzerinde büyük önem arz eder. Teknolojinin gelişmesi bize bu bağlamda da büyük kolaylık sağlamaktadır. Artık daha gelişmiş kablolar aracılığıyla dolaşan verilerin iletişim hızına etkisi ülkeler ya da kişiler arası bağlamın da daha sıkı olacağına işarettir.

Eskiden internet kabloları bakır kablolar ile sağlanmaktaydı. Şimdilerde ise bunların yerini fiber kablolar aldı. Yani diğer adıyla fiber optik özelliği içeren kablolar da diyebiliriz. Bunların özelliği ise iletimin çok daha hızlı yer değiştirmesinden ibarettir. Bir çeşit ışık dalgaları olarak tanımlayabileceğimiz elektromanyetik dalgalar ile bu bilgiler çok hızlı aktarılabilmektedir.

Şuan fiber internetin tanımındaki hızı 1000 mbps yani 1000 megabit olarak sabitlenmiştir. Yalnız Amerika gibi büyük ülkelerde bu rakamlar 8000-9000 Mbps yani 8-9 gigabit hızlarına kadar erişebilmektedir. İnternet telefon hattı yardımı ile kullanılıyorken artık buna ihtiyaç duyulmuyor.

Fiber internet yani süper hızlı internet çıktığından itibaren hemen her ülkeye anında yerleşmiyor. Bunun nedeni başta da söylediğimiz gibi alt yapı çalışmalarından kaynaklanmaktadır. Taşınacak olan kablo ağlarının yeniden döşenmesi ve aktif hale gelmesi bir hayli zaman alacaktır. Bu durum dolayısıyla pahalı bir sistem olmaktadır.

Sistem günlük hayata geçene kadar oldukça zahmetli aşamalardan geçmiş olsa da faydası kısa zamanda fark edilmiştir. Başta iletişim ağı olmak üzere, bilgisayarınızdan izleyeceğiniz video, film ya da indireceğiniz müzikler gibi pek çok alanda size zaman tasarrufu sağlayacaktır. Bir noktadan dağıtılan internetin kullanıcılarına dağıtımında kişi başına düşen hız ve miktar artacaktır. İzlediğiniz videoları kısa zamanda daha yüksek kalitede izleyerek size keyif vermesi de buna bağlıdır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments