Volte Nedir

161

Volte Nedir?
Bu sistemin en basit haldeki özelliği, son haliyle gelen 4.5G nin önceki kalite ses görüşmelerinde oluşan aksaklıkların ve kesintilerin en son güncellenmiş ve arttırılmış kalite düzeyini ifade etmektedir. Volte açılmış hali ile Voice Over LTE’yi ifade eder. Son gelen 4.5 G teknolojisinin aynı zamanda 4.5 G data teknolojisi ile birleşmiş halidir. Bu volte sisteminin kullanılmasıyla ses görüşmelerinin artık daha net ve daha yalın bir hal alması hedeflenmiştir.

Bizler 2009 yılında 3G teknolojisi ile tanışmış ve mobil internet üzerinde büyük bir adım atmıştık. Yalnız o zamanları hatırlarsanız, çoğu zaman görüntülü konuşmalarda hat kesintileri ya da ses kayması gibi problemleri hep birlikte yaşamıştık. Zaman geçti, yerini alan yeni teknolojilerde bu eksiklikler yavaş yavaş onarıldı. Hatta onarılması ile kalmadı üzerine kullanılan teknolojin aynı anda birden fazla işlemin gerçekleştirilmesi hedeflendi ve bunda da başarılı olduğu gözlemleniyor. Sadece sesli ya da görüntülü konuşmaların yapılması değil bunun üzerine seslerin daha kaliteli aktarılması sağlanıyor. Daha da özellikleri sayılıyor. Bunlardan bazıları aktarım hızının 10 kadar arttığı yönünde. Görüntülü konuşmaların arka planında dosya aktarım ve alımlarında da herhangi bir sorun yaşanmaması oldukça çok tutulacağının bir göstergesi olarak sayılıyor.

Şuan bu teknoloji aktif olan 3 operatörde kullanılmaktadır. Sadece kullanabilmek için operatörünüzün LTE teknolojisini destekliyor olması ve aktif olarak kullanıma açması gerekmektedir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments