VPN Nedir

114

VPN Nedir?
Kısacası güvenli ip adresi olarak ta tanımlayabiliriz. VPN uzatılmış ismi ile Virtual Private Network’tür.  Private isminden de anlaşılacağı üzere özel bir ip adresi kullanımıdır. Bunun kullanımının pek çok nedeni vardır. Herkesin aslında belli bir noktada kullandığı fakat bazen bunu fark etmiyor olması da gayet doğaldır. Siz interneti kullandığınız zaman boyunca çeşitli sitelere giriş yaparsınız. Üyelikleriniz olduğu alanlarda özel mesajlarınız ya da en basitinden şifre güvenliğiniz çok önemlidir. VPN burada sizin şifrelerinizi ve sizin kimliğinizi dışarıya vermemekle yükümlüdür.

İşin bu boyutu bir yana insanlar daha çok yasaklı sitelere erişim noktasında bu yöntemi kullanırlar. Daha öncelerinde Youtube ya da Twitter gibi herkes tarafından kullanılan bu sitelerin de engellendiğini görmüş olduk. Bu noktada buralara olan iletişimin aktif hale gelmesinde yine VPN’ler bize yardımcı oldu. VPN’ler yardımı ile ip’lerimiz yabancı bir ülkeden bağlanıyormuşuz gibi gösterilerek engelli alandan çıkarılmış ve güvenli bağlantılar sağlamamıza sebep olmuştur.

Dosya indirmek özellikle de kendinize ait olmayan toplu alanlardaki wifi’lerden oldukça zor olmalı. Hatta wifiden gelen internetin belli bir kişi ve limit sayısı yok ise daha bir sıkıntı.. Burada çoğu insan torrentlere ihtiyaç duyuyor. Burada da aynı mantık. VPN kullanırsanız tek sorun belki de hızınızın biraz yavaşlaması olacaktır. Ancak bilgi güvenliği her zaman sağlanmış olması sizin açınızdan da önemli olacaktır.

Başka aklınıza gelebilecek ofis, iş sahası, özel platformlardaki bilgilerin seyahatinde de güvenlik açısından VPN oldukça çok önem taşımaktadır.

VPN adına hizmet sağlayan firmalar vardır günümüzde. Bu hizmeti kesintisiz kullanabilmeniz için sizden belli bir ücret talep ederler. Burada tek olarak ping ile ilgili bir problem yaşayabilirsiniz. Ki bu da gayet normaldir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments