Statik İP Nedir

180

Statik İP Nedir?
Öncelikle Statik ip dediğimiz isminden de anlayacağımız üzere durağan bir anlam taşımaktadır. Bizlerin ev ortamlarında kullandığı ipler sorgulandığında aslında bizler 2 adet ip kullanıyoruz. Bunlardan ilki dünya internet ağında kullanılan ip, ötekisi ise bilgisayarlara ait özel iplerdir. Tabi bizler ev ortamlarında global olarak kullandığımız ipler standart olmayıp daha çok dinamik ipleri kullandığımızı söylesek yanlış olmaz. Özel ip adresleri bilgisayarlarınızın ismi gibi düşünecek olursanız bu ipler yönlendirilemez ve özel kullanımlıklar için geçerli olmaktadır. Dinamik olanlarında ise ip adresinizi değişmeniz mümkün değildir. Sizden bağımsız olarak hareket etmektedir. İstek halinde size ait bir statik ip’si elde edebilirsiniz. Bunun için sizden belli bir ücret talep edebilirler. Evde sahip olduğunuz tüm bilgisayarlar için ip adresi isteyebilirsiniz.

İnsanlar neden statik ip’ye sahip olma ihtiyacı içine girerler? Bunun nedeni basit. Sanal platformda yapacağınız yönlendirmeler ve yönetimler için buna ihtiyaç duyarsınız. Eğer ki bilgisayarınızdan yönetmeniz gereken bir web sitesi varsa ve bunun komutasının telefon aracılığı ile yapmaya ihtiyaç duyarsanız, telefonunuz ile bilgisayarınızı tanımlamak için ıp adresine ihtiyaç duyacaksınız. Ve ayrıca ip adresleri dinamik olursa değişken olur. Ve siz yönlendirme yapmak için belli bir ip yoluyla hareket edeceğinizden dolayı eğer ip değişecek olursa sizin sahip olduğunuz anahtar da yok olacaktır. Bu yüzden 2 tarafa da kilit bir anahtar takarsanız işleriniz kolay olur. İşte bu yüzden statik ipler bu konuda sizin yardımınıza koşacaktır.

Tabi bu sistemin de bazı dikkat edilmesi gereken hususları olacaktır. Statik ipleri siz kendinizin ayarlamasına ihtiyaç duyacaktır. Bunun yanında da router denilen bir yapılandırmaya ihtiyaç duyacaksınız. Eğer bu yapılandırmayı doğru yapamazsanız ip çakışmalarına maruz kalabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments