Curved Ekran Nedir

792

Curved Ekran Nedir?
Curved ekran kısaca kavisli ekran anlamına gelmektedir. Aklınıza hemen AMOLED ekranların geldiğini hissediyor gibiyim. Bir zamanlar bilim kurgu filmlerindeki sahneler ile karşılaşacak mıyız acaba? Ekrandan ya da kol saatinizden bir düğmeye basarak cihazsız yansıtılan ışıkların ardından havada işlem yapabilecek miyiz? Çünkü teknoloji o noktaya gidiyor. Kıvrılabilir ekran teknolojisi ile bugün karşılaşıyoruz. Ve son 5-10 yılda teknolojik patlamalar sonucunda gelecek bize bayağı hızlı gelecek.

Curved ekran, yani kavisli ekran mantığı da Amoled ekran mantığından türüyor. Arka planda kullanılan çok daha ince cam malzemesi hem daha dayanıklık sağlıyor hem de kıvrılma potansiyeli sağlıyor.

Eskiden özellikle tüplü televizyonlarda dışa dönük ekran biçimi tercih ediliyordu. Sonrasında bu ekran tipi düz oldu. Şimdilerde ise içe dönük bir hal aldı. Tabii aralarda hacim baya bir azaldı orası ayrı. Amoled ekran mantığıyla gelen kavisli ekran potansiyeli ile en önemli 2 husus en başta hedeflenmiş oldu. İlki, zaten ekranların görüş açılarını renk kaybettirmeden arttırmayı başardılar ama sanki 3 D görüntüsü veriyormuş gibi hissiyat yaratmayı şimdi daha iyi başardılar. Diğer yön ise teknolojiden geldiği için renk uyumunu ışık ya da güneş çarpmasını, rengin dağılması ya da yansımayı en hafife indirerek, seyirciyi tam anlamıyla ekrana bağlayacak bir ekran geliştirdiler. Helal olsun bunu yapanlara. Bakalım daha ne gibi harika haberler ile karşılaşacağız. Takipte kalın.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments