Android için En İyi VPN Uygulamaları

298

VPN Nedir?
Kısacası güvenli ip adresi olarak ta tanımlayabiliriz. VPN uzatılmış ismi ile Virtual Private Network’tür.  Private isminden de anlaşılacağı üzere özel bir ip adresi kullanımıdır. Bunun kullanımının pek çok nedeni vardır. Herkesin aslında belli bir noktada kullandığı fakat bazen bunu fark etmiyor olması da gayet doğaldır. Siz interneti kullandığınız zaman boyunca çeşitli sitelere giriş yaparsınız. Üyelikleriniz olduğu alanlarda özel mesajlarınız ya da en basitinden şifre güvenliğiniz çok önemlidir. VPN burada sizin şifrelerinizi ve sizin kimliğinizi dışarıya vermemekle yükümlüdür.

İşin bu boyutu bir yana insanlar daha çok yasaklı sitelere erişim noktasında bu yöntemi kullanırlar. Daha öncelerinde Youtube ya da Twitter gibi herkes tarafından kullanılan bu sitelerin de engellendiğini görmüş olduk. Bu noktada buralara olan iletişimin aktif hale gelmesinde yine VPN’ler bize yardımcı oldu. VPN’ler yardımı ile ip’lerimiz yabancı bir ülkeden bağlanıyormuşuz gibi gösterilerek engelli alandan çıkarılmış ve güvenli bağlantılar sağlamamıza sebep olmuştur.

Dosya indirmek özellikle de kendinize ait olmayan toplu alanlardaki wifi’lerden oldukça zor olmalı. Hatta wifiden gelen internetin belli bir kişi ve limit sayısı yok ise daha bir sıkıntı.. Burada çoğu insan torrentlere ihtiyaç duyuyor. Burada da aynı mantık. VPN kullanırsanız tek sorun belki de hızınızın biraz yavaşlaması olacaktır. Ancak bilgi güvenliği her zaman sağlanmış olması sizin açınızdan da önemli olacaktır.

Başka aklınıza gelebilecek ofis, iş sahası, özel platformlardaki bilgilerin seyahatinde de güvenlik açısından VPN oldukça çok önem taşımaktadır.

VPN adına hizmet sağlayan firmalar vardır günümüzde. Bu hizmeti kesintisiz kullanabilmeniz için sizden belli bir ücret talep ederler. Burada tek olarak ping ile ilgili bir problem yaşayabilirsiniz. Ki bu da gayet normaldir.

1- Hotspot Shield Ücretsiz VPN vekil & WiFi Güvenliği

Diğer adıyla ip özgürlüğü de diyebileceğimiz bir uygulama ile artık internetiniz çok daha güvende olacak. Tek yapmanız gereken uygulamayı indirmek ve interneti doyasıya keşfetmek.
Bu tarz bir program ile internetin derinliklerinde gizli olan yasaklı siteler bile artık önünüzde eğilecek. Size artık kimse bu site yasaklı ve erişim yok diyemeyecek. Her siteye özgürce girebilecek ve rahatça internet keyfini sürebileceksiniz.
Bu program sizin telefon ip’nizi yurt dışından göstererek sanki bilgisayarınızdan DNS ayarı yapmış gibi bir etki sağlayacak. Hem güvenli bir seyir yapmış olacaksınız hem de diğerlerinin giremediği sitelere erişiminiz olacak.
Bu tarz programları sadece yasaklı sitelere giriş olarak bilinmemesi gerekiyor. Eğer önemli bir kişi iseniz ya da internet üzerinden önemli işler yapıyorsanız birilerinin sizi izliyor olması gayet doğaldır. Bazı kişilerin sizin önemli bilgileri ya da ziyaret etmekte olduğunuz siteleri inceliyor olması da gayet normal bir şey. Ancak siz bunun gibi bir programı kullandığınızda bu gibi şüpheleriniz ortadan kalkacak ve rahatlıkla işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Çünkü hotspot shield programı ile wifi güvenliği sağlayabileceksiniz. Ve kimse sizi rahatsız edemeyecek.
Bu tarz erişim izni veren programların güzel tarafları neredeyse hiç bitmez. En önemli özelliklerinden birisi ise hiç kayıt tutmuyor oluşudur. Sizin yaptığınız tüm işlemlerden kendisini soyutlar ve 3. Tarafların bunu izlemesini engeller. Ayrıca internet trafiğinizde programlardan yararlandığınızda sizin internet hızınız üzerinde hiçbir etkisi yoktur ve herhangi bir kısıtlamaya tabii tutmaz.
Tabi her programda olduğu gibi bu tarz programlarda da belli bir limit kısıtlaması olabilir. İnternet hızınız ile bir problem olmaması bir yana internet kullanım kotası yani güvenli seyahat kotası sınırlaması getirilebilir. Bunlar için ise özel ücretlere tabii olabilirsiniz.

HotspotShield VPN & Wifi Proxy
HotspotShield VPN & Wifi Proxy

2- SuperVPN Free VPN Client

Eminim ki pek çok kez yaşamışsınızdır, internette sörf yaparken biip sesiyle internet kotasının bitmiş olduğunu görmüşsünüzdür. Bu çok acı bir gerçek olabilir, eğer ki çevrenizde wifi yoksa. O an için tüm heyecanınızı ve hayallerinizi yitirebilirsiniz, hele ki oyun oynuyorsanız. Hatta bu durum, durup dururken kilitlenen ve erişimi kaldırılan siteler için geçerli olsaydı ne düşünürdünüz. Hadi wifi ile gezintiye devam edebilirsiniz. Ama engellenen bir site girişi için bu doğal yollardan pek mümkün olmayacaktır. İşte burada Super VPN devreye girecektir. Sizin üzerinizdeki tüm stresi alacak ve sörf yolculuğunuza kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.
Super VPN uygulaması sizlerin internet üzerindeki sitelere daha güvenli bir şekilde erişiminizi aktif kılar. Sizden habersiz olarak engellenmiş sitelerin hakimiyetine son verir ve rahatlıkla sörf edebilmenize olanak sağlar. Hele ki bu durum yani uygulama ücretsizse yeme de yanında yat hesabına döner. Siz de VPN uygulamasını hayata geçirin, internette doyasıya gezin.
Super VPN uygulaması Google play’den indirilebilen ücretsiz bir uygulamadır. Sizin internet üzerinde rahatça ve engelsiz bir şekilde seyahat etmenize olanak tanır. Ve bu güzel uygulama için tek yapmanız gereken sadece Google play’e girip uygulamayı indirmek olacaktır. Ne bir izin ne bir üyelik, hiçbir zorlukla karşılaşmadan bunu gerçekleştirebilirsiniz.
Siz bu uygulama sayesinde sadece yasaklı sitelere giriş yapabiliyor olmaktan öte güvenli bir yolda da seyahat yapabileceksiniz. Yani internet trafiğiniz güvenli yani şifreli olacak. 3. Şahısların sizin trafiğinizi gözlemesi engellenecek. Ayrıca bir güzel tarafı sizin internet üzerinde gezintilerinizde hiçbir hız sınırlaması olmayacak. Uygulama kullanarak gezeceğiniz siteler uygulama üzerinden bir kısıtlama getirmeyecek. Her şey ve her şey sadece sizin kontrolünüzde ve sınırsız olacak.

SuperVPN Fast VPN Client
SuperVPN Fast VPN Client
Developer: SuperSoftTech
Price: Free

3- Turbo VPN – Unlimited Free VPN

İnternette hiç girdiğiniz sitelerin erişim engeline takıldınız mı? Ülkemizde bile bazen bazı siteler erişim engelleri ile karşı karşıya gelmiştir. En basitinden youtube, twitter gibi kullanıcı ağının bir hayli fazla olduğu alanlar bile bu erişim engeline takılmıştır. Bu tarz sitelere özgür biçimde erişim sağlamak istemez miydiniz? İşte şimdi doğru adrestesiniz.
Günümüzde de olduğu gibi bazen bazı siteler erişim engellerine takılır. Bu sizler için zor bir durum ve katlanılması güç bir durum olabilir. Nasıl ki DNS değiştirme olayı var ise VPN programı ile de sitelere özgürce giriş yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken ise android için Google play sayfasından VPN indirmeniz sizin bu probleminize çözüm sağlayacaktır.
VPN indireceğiniz zaman logosunda bir tavşan göreceksiniz. Uygulamayı Google play sayesinde indirebilirsiniz. Uygulamayı çalıştırdığınızda karşınızda bir tavşan olacak ve ‘’ tab to connect’’ yazan bir havuç butonu yer alacak. Siz o havuca basmadığınız sürece VPN modu aktifleşmeyecek. Ta ki havuca bastığınızda ‘’connecting’’ yazısı çıkacak ve bir süre sonra tavşan keyifli bir şekilde uzandığında ‘’ connected ‘’ yazısı çıkacak. İşte bu saatten sonra özgür erişiminiz aktifleşmiş olacak. Bu şekilde engel mengel tanımadan sitelere kolayca giriş yapabileceksiniz.
Yalnız bu uygulamaların kullanıcısı da bir hayli çok oluyor. Sadece bizim ülkemizde değil pek çok ülkede erişim engelleri olabiliyor. Tabi bu uygulamayı yapan kişiler de bu işten para kazanmanın derdinde. Bu yüzden sizin VPN ile bağlandığınız süre boyunca size bir internet kotası belirleyebilirler. Bu kotayı aşınca VPN hizmetinden çıkabilirsiniz. Yer yer değişse de 200mb gibi bir kotası bulunabilir. Bu kotayı daha da aşmak için yani limiti arttırmak için belli bir miktar ödeme yapabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments