Samsung Galaxy A7 (2017) Teknik Özellikleri ve Yorumları

378

Samsung Galaxy A7 (2017) Teknik Özellikleri ve Yorumları
Samsung firması belirli modeller üzerinden yeni seriler üretmeye devam ediyor. Bu modellerden biriside Samsung Galaxy A7 (2017) modeli oldu. Bildiğiniz gibi Samsung Galaxy A7 ve Samsung Galaxy A7 (2016) gibi serileri ve diğer serilerinde üretime başlayan Samsung yeni modeli olarak ise Samsung Galaxy A7 (2017) modelini kullanıcıları ile buluşturdu.

Batarya Özellikleri

3600 mAh bir batarya ile gelen Samsung Galaxy A7 (2017) modelinde ndroid 6.0.1 (Marshmallow) olarak geldiği için biraz fazla güç tüketimi gösterebilir. Size tavsiyemiz mutlaka yeni güncelleme yaparak Samsung Galaxy A7 (2017) modelinizi Android 7.0 (Nougat) olarak güncellemenizi tavsiye edebiliriz. Android 7.0 (Nougat) ile arka planda çalışan uygulamalar ve günlük tüketim bir hayli değişim göstermektedir. Bataryanın büyük olması aynı zamanda güncelleme ile internet kullanımınız ve görüşme süreniz değişecektir.

Ekran ve Arayüz Özellikleri

İlk olarak Ekran ve görünüm olarak kullanımda arayüz TouchWiz arayüz gidiyor Samsung Experience arayüzü ile karşımıza geliyor. Bu kullanım olarak TouchWiz arayüzden kat kat daha iyi bir kullanım sağlamakta ve göze hoş gelen bir görünüm sağlıyor diyebiliriz. Ekran teknolojisi ve ekran olarak ise her zaman ki gibi Super AMOLED ekran kullanıyor ve 386 PPI çözünürlüğe sahip bir ekrana sahip. Corning Gorilla Glass 4 ve 5.7 İnç büyüklüğüne sahip ekranda ele oturan bir yapısı bulunuyor.

Kamera Özellikleri

Samsung Galaxy A7 (2017) modelinde her iki ekranda da yani arka ve ön kamera 16 MP bir çözünürlüğe sahip bir cihaz. Kameralar aynı yani 1080p video kalitesi, 30 fps ve F1.9 diyafram aralığı ile karşımıza gelen kamerada çektiğiniz fotoğraflar gerçekten kaliteli bir hale geliyor.

CPU ve GPU Özellikleri

Samsung Exynos 7 Octa 7880 ve Octa-core 1.9 GHz ARM Cortex-A53 işlemci – Chipset olarak karşımıza gelen Samsung Galaxy A7 (2017) modelinde Ram olarak 3 GB ram kullanıyor. Galaxy A7 2017 modeli ise kullandığı işlemcide 8 Çekirdek ve 1.9 GHz bir hıza sahip ve GPU olarak Mali-T830 MP3 modelini kullanıyor.

Depolama ve İşletim Sistemi

Android 6.0.1 (Marshmallow) olarak gelen model Android 7.0 (Nougat) olarak yükseltme yapılabilecek ve kullanıcılar için iyi bir seçenek olacak şekilde görülüyor. Depolama olarak 32 GB dahili hafızası olan cihazda harici olarak 256 GB depolama alanı arttırılabiliyor.

Diğer Özellikleri

– Kullacıların en sevdiği ve istediği özelliklerden birisi ise görüntülü konuşma durumdur. Samsung Galaxy A7 (2017) modeli ister uygulamalı isterseniz gsm operatör üzerinden görüntülü konuşma yapabilirsiniz.
– Aynı zamanda FM Radyo özelliği ile gelen Samsung Galaxy A7 (2017) modeli diğer cihazlara göre bir adım daha öne çıkıyor diyebiliriz.
– Samsung Galaxy A7 (2017) modelinde yeni nesil cihazların birçoğunda olan parmak izi okuyucuda bulunuyor..
– Data bağlantısı ve şarj sistemi olarak ise yeni nesil olan USB Type-C kullanıyor. Yani eski şarj cihazınız ile vedalaşma zamanı geldi diyebiliriz.
– Son zamanlarda yeni nesil cihazlarda gördüğünüz bir özellike ise suya dayanıklık olarak tanımlanan IPX8 sertifikası görülüyor yani cihaz ısınırsa su içine atabilirsiniz…

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments