Android Hava Durumu Uygulamaları

109

Android Hava Durumu Uygulamaları
Herhangi bir bölgeden yolculuğa çıkacağınız zaman ve özellikle seyahat halinde olan kişilerin devamlı olarak hava koşullarını bilmeleri ve anlık değişimler yüzünden problem yaşamamaları gerekmektedir. Bu gibi durumlarda imdadımıza yetişen bazı uygulamalar mevcuttur. Dünya çapında kendini ispatlamış ve pek çok kişi tarafından kullanılan bazı uygulamaları aşağıda olduğu gibi sıralamaya çalıştık. Aklınıza gelebilecek her türlü tehlikeye karşı sizi önceden uyarabilecek birilerinin olması sizlerin açısından oldukça önemli olacaktır. Nasıl gideceğiniz ne zaman gideceğiniz ya da ne giyebileceğiniz hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve anlık hava koşullarına göre hazırlıklı olmak gerekir. Bu bakımdan sizin de bir tane hava durumu uygulamanız olsun ve yola güvenle çıkın.

AccuWeather Hava Durumu

Android telefonlar için kendini kanıtlamış en iyi hava durumunu gösteren bir uygulamadır. Birbirinden farklı özellikleri, detaylı oluşu ve kendisini sürekli olarak güncelleyebiliyor olması tercih eden kesimi de bu sayede kendine çekmiştir. Uygulama içinde rahat ve kolaylık sağlayan bir arayüz, anlık ve sürekli olarak bulunduğunuz bölgeye yönelik hava tahminlerini vermektedir. Uydu görüntüsü olarak destekliyor olması, bulunduğunuz ya da gideceğiniz yerdeki hava ve yol durumu, yolculuk halinde iseniz yolun karlı ya da kaygan olma ihtimali, ani hava değişimlerine ya da fırtına ihtimallerine karşı sizleri uyarması kullanıcıların en çok dikkat ettikleri özellikler arasında yer almaktadır. Her ne kadar ücretsiz olan uygulama olmasına rağmen parayla satın alabileceğiniz özellikler de mevcuttur.

AccuWeather: Wetterradar
AccuWeather: Wetterradar
Developer: AccuWeather
Price: Free

The Weather Channel

Sadece android telefonlar için değil, ayrıca tabletler için de son derece kullanımı kolay bir uygulamadır. 10 gün kadar ileri bir tarihteki hava koşullarını sizlere öncesinden güvenilir bir şekilde aktarabilmektedir. Cihazınızda açacağınız konum bilgisi ile seyahat halinde iken bulunduğunuz ve önünüze çıkacak yollar hakkında detaylı bilgiler verir. Favori seyahat noktalarınızı önceden belirler ve bu güzergahlar üzerinde iseniz geçmiş ve gelecek hava tahminlerini önünüze sunar. Özellikle yağmur yağacağı zaman sizlere önceden bildirim şeklinde ikazda bulunur. Güncelleme sıklığı oldukça yüksektir. Kendisini devamlı olarak yenileyen bu uygulama sizler için ücretsiz olarak tasarlanmıştır. Daha detaylı ya da uygulama içi özel haklar talep etmek isterseniz de satın alabileceğiniz özellikler mevcuttur.

Yahoo Hava Durumu

Android marketlerde kendisini fazlasıyla kanıtlamış bir uygulamadır. Arayüzü çok iyi olup rahat bir kullanım sağlar. Diğer uygulamalara nazaran reklam politikası yoktur. Tüm dünyayı kapsar. Dil seçeneği oldukça fazladır. 10 güne kadar hava tahmini desteği sunar. Uygulama içerisinde hava tahminlerinin yanı sıra uydu ve harita desteği de sunmaktadır.  Resim galerileri mevcuttur. UV dediğimiz mor ötesi tahminleri verir. Androidlerde uygulama boyutu 10 MB kadar az bir yer kaplar. Sizlere kullanım kolaylığı yanında canlı bir arka plan sunar. Sosyal ağlarla bağlantılıdır. Bu konuda iyi entegre olmuştur. Herhangi bir hesap ile giriş yapma zorunluluğunuz yoktur. Son olarak rüzgar ve  nem oranı gibi özellikleri de sizlere sunar.

Yahoo Wetter
Yahoo Wetter
Developer: Yahoo
Price: Free
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments