Android için Video Oynatma Uygulamaları

148

Android için Video Oynatma Uygulamaları – Android Video Oynatma
Bilgisayar kullanıcılarının olmazsa olmaz programlarından bir tanesi olan video oynatıcılar her eve lazım diyebileceğimiz şekilde önemli uygulamalardır. Gerek bilgisayar üzerinden olsun gerek mobil cihazlarınızdan ses ya da video formatlarındaki dosyalarınızı çalıştırmanız için gereken uygulamalardan bazılarını aşağıya sunduk. Piyasada çoğunluklu olarak kullanılan ve kullanıcıların en çok tercih ettikleri programları örnek olarak açıklamalarını yaptık. Telefonun kaynak ihtiyacını çok tüketmeyen, olabildiğince telefon ile uyum içerisinde çalışan, yüksek görüntü seçenekleri ve kaliteleri, yer yer reklamsız uygulamaları ile birlikte gayet iyi, kullanıma açık ve en çok tercih edilen seçeneklerdir. Her ne kadar uygulama içerisinde de kendine has video oynatıcılar olsa da sizin seçeceğiniz kaliteli ve üst düzey özellikli programlar ile deneyim hazzınızı arttırabilirsiniz.

Gom Player

GOM Player, biilgisayarların sabit ya da bağlı harici disklerin içerisindeki video ya da mp3 gibi müzik dosyalarını çalan/oynatan ücretsiz bir programdır. Buna benzer olarak piyasada ne kadar çok ses ya da görüntü dosyası uzantısı varsa hemen hemen hepsini kapsayan ve destekleyen aynı zamanda da sorunsuz olarak çalıştıran bu program ayrıca kurulum desteği isteyen codec paketini de içerisinde barındırmaktadır. Görünüş itibari ile ve özellikle diğer programları kullandıysanız GOM Playerin de tasarım harikası arayüzüne kısa sürede alışabilirsiniz. Pek çok programın özelliklerini taşıyan GOM Player 360 derece video desteğini de sunmaktadır. Alt yazı seçeneklerinize göre ve ekolayzer gibi ses kalite seçeneklerine göre ayarlar yapabilirsiniz.

GOM Player
GOM Player
Developer: GOM & Company
Price: Free

VLC for Android

VLC for Android, bilgisayarlarımızda kullandığımız VLC programının android sistemli telefonlarımızdaki kullanımı için gerçekleştirilmiş halidir. Tanındığı ve bilindiği haliyle bilgisayar ya da telefonlarınızda bulunan video ve ses dosyalarını sorunsuz bir şekilde açmanıza yardımcı olur. Telefonlarda kullanılan hali ile de kullanıcıların diğer programlara nazaran bunu kullanmalarının da bir sebebi vardır. Telefonların arka planda çalışan uygulamalar ile birlikte bu programların çalıştırılması ciddi bir kaynak tüketimine işaret ediyordu. Ancal VLC programında bu tüketim az olmasından dolayı tercihler artmaya başladı. Eskisi gibi sadece yürütüleni çalmak değil artık kişilere özel kitaplıklar oluşturulabiliyor mp3 ya da hareketli görüntülerinizle bir liste yapabiliyorsunuz. Son olarak ta alt yazılı film izliyorsanız oldukça işinize yarayacak bir uygulamadır.

VLC for Android
VLC for Android
Developer: Videolabs
Price: Free

MX Player Pro

Piyasa üzerinde bulabileceğiniz ses ve görüntü oynatıcı programların en gelişmiş sürümüdür. Uygulama herhangi bir reklam içermez. Ücretsizdir ancak por sürümü için de satın alabilirsiniz. Tabi öncesinde ücretsiz sürümünü denemelisiniz. Alt yazı desteği bulunan MX player uygulamasında donanım çözme ve kod çözme gibi özellikleri de barındırmaktadır. Ayrıca cihazınızla da mükemmel bir uyumluluk süreci içerisinde çalışarak ultra bir performans gösterir. Bu uygulamayı cihazınızda varsayılan video oynatıcı olarak ayarlama yaptığınızda galerinizdeki tüm ses ve video dosyalarını oynatabilirsiniz. Bulup bulabileceğiniz en geniş uzantıları içeren programda kullanamayacağınız ya da açamayacağınız uzantılardaki dosyalar neredeyse yoktur. Kod çözme özelliğinin katkısı ise çift çekirdekli cihazlara göre tek çekirdekli cihazların performansına baktığımızda %70 gibi mükemmel bir performans farkını görebilmekteyiz.

MX Player
MX Player

Video Player All Format

Android cihazların sahip olduğu standart video oynatıcılarından bıkanlar için geliştirilen full fotmat video oynatıcıdır. Gerek tablet olsun gerek android cihazlarınız olsun 4K da dahil olmak üzere FHD ve HD çözünürlüğe sahip videoları herhangi bir problem yaşatmadan akıcı bir şekilde oynatabiliyor. Özellikle telefonlarda yaşanan kaynak tüketimi konusunda oldukça dost görünen uygulamada video oynatma sırasında herhangi bir kasma problemi yaşanmıyor. Aklınıza gelebilecek neredeyse tüm video formatlarını çalıştırabiliyor. Chromecast desteğine sahip ise telefonunuz tek bir dokunuş yaparak tabletiniz ya da telefonunuzdaki görüntüyü aktarabilme yetisine sahiptir. Güvenliğinize de önem veren bu uygulama, gizli klasör ya da şifreleme uygulayarak videolarınızın sizler dışında başka kullanıcıların erişimini yasaklıyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments