Android için Görüntülü Konuşma Uygulamaları

284

Android Görüntülü Konuşma Uygulamaları – Android Görüntülü Arama
Görüntülü konuşma ve mesajlaşma uygulamalarının çoğalması le birlikte operatörlerin sms gönderimi ve diğer kullanımları oldukça azalmıştır. Uygulamaların insanların her bir işlevini ve ihtiyaçlarını karşılıyor olması insanların bu uygulamalara olan ihtiyaçları da artmıştır. Bugün en çok kullanılan ve tercih edilen bazı görüntülü konuşma uygulamaları hakkında bilgi vermeye çalıştık. Bu uygulamaları android marketinizden indirip ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olması ile birlikte internet bağlantısı ile çalışan bu uygulamaları bir wifi ağı ile birlikte kullanmanız sizlerin ek bir ücret ödemenizden kurtaracaktır. Bilgisayar üzerinden kullanılan pek çok programın telefon formatına dönüşmesi aynı zamanda bunların birbirleri ile bağlantılı olabilmesi, farklı platformlarda da kullanabilmenize olanak sağlayacaktır.

Facebook Messenger

Facebook çok eski zamandır sosyal medya kullanıcılarının hayatında bulunan bir sosyal paylaşım sitesidir. Başta sadece sayfa oluşturma ve mesajlaşla olarak işe başlayan facebook, zamanla ihtiyaca göre görüntülü konuşma özelliğini de katmıştır. İster bilgisayarınız üzerinden isterseniz de uygulamanız üzerinden kullanın her iki durumda da görüntülü konuşma yapabilirsiniz. Sadece yapmanız gereken mobil cihazınızda bulunan bu uygulamanın en son hali ile güncellenmiş olması gerekmektedir.
Mobil cihazınızda uygulamaya girerek herhangi bir arkadaşınızı seçerek bir konuşma penceresi açabilirsiniz. Konuşma penceresinin sağ üst tarafında bir kamera simgesi göreceksiniz. Bu simge sizin karşı tarafa arama yapabileceğinizi gösterir. Bu şekilde bir arama başlatabilirsiniz. Karşı tarafın da kamerası var ve aramayı cevaplarsa görüntülü konuşmayı başlatırsınız.

Messenger
Messenger
Price: Free

Skype

En çok kullanılan görüntülü arama programlarından biri de Skype uygulamasıdır. Telefonunuza indireceğiniz uygulamayı çalıştırmak için önce bir hesabınızın olması ve giriş yapmanız gerekmektedir. Uygulama açıldığında arkadaşlar bölümüne girmeniz ve burada arama yapmak istediğiniz arkadaşınızı seçiyorsunuz. Bir mesajlaşma penceresi açılır. Bu pencerenin sol alt kısmında kamera simgesi bulunur. Bu simge ile karşı tarafa görüntülü arama iletisi atmış olursunuz. Karşı taraf kabul ettiğinde ise aramanız başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olur.
Skype herhangi bir operatör veri ücretine tabii değildir.Ücretsiz bir uygulamadır. Sadece internet kullanır. Bunun için bir wifi ağına bağlı olmanız yeterlidir. Wifi ağınız yoksa internet paketinizden ya da hattınızdan kesinti uygulanır.

Skype
Skype
Developer: Skype
Price: Free

Line

Line uygulaması bir mesajlaşma programıdır. Aynı zamanda da görüntülü konuşma yapabileceğiniz bir uygulamadır. Aynı anda birden çok arkadaşınızla konuşabileceğiniz hatta toplantılar bile yapabileceğiniz bir uygulamadır. Uygulama tamamen ücretsizdir. İnternet usulü wifi ya da mobil paket üzerinden işlem görür. Bu sayılanlar yoksa internet giderini hattınızdan karşılar ve masraf çıkartırsınız. Görüntülü aramalar yaparken eğlence amaçlı özellikleri arasında efekt filtreleri kullanabilirsiniz. Line uygulamasının tüm özelliklerinden yararlanabilmeniz için Android OS 4.1 ve üzeri sürümlerini kullanmanız gerekecektir. Normal uygulamalarda olduğu gibi hesabınızdan giriş yapmalı ardından açılan pencerede arkadaşlarınızı bularak onlara görüntülü arama isteğini göndermeniz ve karşı tarafın kabulü ile birlikte görüntülü konuşmayı başlatmanız gerekecektir.

LINE: Arama ve Mesaj
LINE: Arama ve Mesaj

Hangouts

Görüntülü arama uygulamalarının başlarında yer alan Hangouts uygulaması ile arkadaşlarınızla mesajlaşın, çıkartmalar gönderin, grup konuşmalarına dahil olun arkadaşlarınızla hoş vakit geçirin. En çok 150 kişinin bir arada bulunabileceği sosyal mesajlaşma ağından faydalanın. Diğer cihazlarınızla da entegre edebilebileceğiniz uygulamada görüntülü sohbetlere takılarak uzaktaki arkadaşlarınızla ya da ailenizle ücretsiz konuşabilirsiniz. Aynı anda 10 kişi ile birlikte görüntülü konuşma yapabilirsiniz. Uygulamayı yükledikten sonra açılan pencerede arkadaşlarınızın olduğu pencereyi buluyoruz. Pencere üzerinde gerçekleştirmek istediğiniz aramalar için arkadaşlarınızın üzerine tıklıyorsunuz. Bir sohbet penceresi açılıyor. Buradaki pencerede kamera simgesini buluyor ve ona basıyorsunuz. Karşı taraf kabul ettiğinde işleminiz gerçekleşiyor. Uygulama internet bağlantısı ile çalışıyor. Ücretsiz ancak paketiniz yoksa tarifeden ücrete tabii tutulabilirsiniz.

Hangouts
Hangouts
Developer: Google LLC
Price: Free

ICQ

Tüm ihtiyaçlarınızı tek bir uygulamada karşılayabileceğiniz bir chat programı olan ICQ ile artık uzaktaki arkadaşlarınız daha yakın. Türkçe desteği bulunan ve dünyada pek çok kişi tarafından oldukça çok kullanılan bir uygulamadır. Her türlü mesajlaşma yapabileceğiniz, çıkartmalar gönderebileceğiniz, konuşurken eğlenebileceğiniz bir uygulamanın görüntülü arama desteği de bulunmaktadır. Tüm cihazlar arasında senkronizasyon yapabilirsiniz. Uygulama oldukça geniş özelliklere sahip ve herhangi bir reklam bulunmaz. Sınırsız kişi sayısı ile arkadaşlarınızla grup sohbetleri yapabilirsiniz. Yüksek ses ve görüntü kalitesini destekleyen uygulama ile canlı sohbetler yapabilirsiniz. Mesajların şifreli güvenliği bulunan ve 3. şahısların görülmesini engeller. Wifi desteği ile kullanmanız ek bir ücret ödememeniz için sağlıklı olacaktır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments