Apple iPhone X Teknik Özellikleri

605

Apple iPhone X Teknik Özellikleri – iPhone X Teknik Özellikleri
Apple’ın en son çıkarttığı İphone 8 serisi X modeli her zaman olduğu gibi yine iddaalı ve yine rakipsiz oldu. Genel çerçevede ekran özelliklerine baktığımızda arka plan cam kaplamalı ve çerçevesiz estetik bir görünüme sahip olan İphone X, kamera özellikleri ve işlemci gücü ile yine kendini üst sıralara çıkartmayı ve kullanıcısının gözünde de bir numara olmayı başardı. Kablosuz şarj teknolojisi ile yine ilkleri ve ”en”leri yaşamayı ve yaşatmayı kendine görev bilmiş olan Apple, Kamera, video kalitesi, ultra yüksek teknolojisi ile bizleri farklı bir boyuta çıkartabilmeyi başarmıştır. Hele ki son zamanlarda teknoloji alanında çalışmaları yapılan ve insan hareketlerinin aktarılması ile ilgili teknolojileri telefonlarımızda görmeyi başarabildik.

Tasarım ve Boyutlar

2017 yılına damga vuran telefonlardan biri olan İphone X, kullanıcılarını şaşırtarak çerçevesiz bir ekran tasarımı ile gelmiştir. Bu hal İphone X’e gayet güzel ve şık bir görünüm sunmaktadır. Telefon kullandığınızı hissedecek ve ayrı bir haz katacaktır size. Gövde yapısına baktığımızda ise cam ile paslanmaz çelik ikilisi ile karşılaşıyoruz. Bildiğiniz üzere iphone X ile birlikte kablosuz şarj desteği gelmiştir. Kablosuz şarja olanak sağlamak için olsa gerek arka kısmı cam olacak şekilde tasarlanmıştır. Tüm bu özelliklerinin yanında telefonun ağırlığı 174 gramdır. Oldukça çekici ve hafifliği mevcut. Son olarak boyutlarına gelecek olursak 143.6 x 70.9 x 7.7 mm şeklinde olmaktadır.

Ekran Özellikleri

Telefonun ekran özelliklerine baktığımızda IPS LCD beklerken OLED panel ile karşılaşıyoruz. Hatta son zamanlarda Apple’ın ekran teknolojileri konusunda Samsung ile anlaştığına dair haberler alınmıştı. Ekranın büyüklüğü 5.8 inç olarak belirlenmiştir. Ekranın büyük ve geniş olması kullanıcıları da bir o kadar cezbeder bir şekildedir. Ekran çözünürlüğü 2436 x 1125 olması ile birlikte süper retina özelliği de bulunmaktadır. İphone X’te çerçevesiz ve home tuşunun olmadığı bir ekran olması ile birlikte haliyle parmak izi sensörü de bulmak imkansız hal alıyor. Tabi bunun yerine Face ID teknolojisi bulunuyor. True Depth teknolojisi ile birlikte telefonda bulunan sensör ve kameralar eşliğinde kullanıcının yüzünü tanıması ve güvenli giriş yapılmasına olanak sağlıyor.

İşlemci – Ram – Depolama

Performans konusunda yine 1 numara olmayı başaran İphone X, rakiplerine göre fark atmayı başardı. İphone X performans ölçümleri için Geekbench testlerine tabii tutuldu. Sonuç mu? A11 Bionic işlemcisi ile kendi İphone 7 Plus’ı dahil tüm rakiplerine fark attı. Toplamda 6 çekirdek barındıran model, 4’ü Mistral yani performans odaklı çekirdek, 2’si ise Monsson yani batarya süresine odaklı çekirdek olmaktadır. İşlemcisine eşlik edecek bir de 3 GB’lık RAM’i bulunmaktadır. Diğer özelliklerinden biri de kapasite. Kullanıcıların yüzünü güldürebilecek standart ve geniş çapta olmak üzere 2 farklı seçenek sunmaktadır. İphone X serisinde 64 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı kapasite tercihi ile gelmektedir.

Kamera Özellikleri

İphone X modelinde önde 1 ve arkada 2 olmak üzere 3 kamera ile gelmektedir. Arkada bulunan 2 kamera alt alta olacak şekilde konumlandırılmıştır. Bu kameraların ikisi de 12 Megapiksel özelliğine sahiptir. Farklılıkları ise diyafram aralıklarıdır. Ana kamera f/1.8 ve diğeri de f/2.4 diyafram genişliğine sahiptir. Kamera konusunda rakip tanımayan İphone serisinde portre modu çok gelişmiştir. Bu yüzden fotoğraf çekimlerinde arka plan değişimlerinin yapılabildiği ve yüz tonunun ayarlanabildiğini görmekteyiz. Bu mod aynı şekilde ön kamerada da bulunmaktadır. Ayrıca farklı bir özellik olarak Animoji özelliği de bulunmaktadır. Bu özelliğin İMessage kullanımı ile birlikte kişinin tüm yüz hareketlerini tanımlayabiliyor ve karşı tarafa animasyon şeklinde göndererim yapabiliyorsunuz.

Diğer Özellikler

İphone 7’ye göre bir karşılaştırma yapacak olursak, 2 saate kadar daha uzun ömürlü olduğunu söyleyebiliriz. 12 saat kadar kesintisiz internet kullanımına olanak sağlar.. Hızlı şarj özelliği bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 30 dakika gibi bir sürede %50’ye kadar şarj edebileceği bir performans sunmaktadır. Lityum İyon Pile sahiptir. Adaptör ya da USB yardımı ile bilgisayarınızdan şarj edebilirsiniz. Kablosuz şarj özelliği de barındıran telefonda, bunu yapabilmeniz için Qi’ye uyumlu şarj aracınızın olması gerekmektedir. IP sertifikası son zamanlarda telefon piyasası üzerinde önemli bir yer ve gelişme kaydettiği için İphone X modelinde de IP 68 sertifikasına sahiptir. İphone 7 serisinde de olduğu gibi su geçirmezlik özelliğine sahiptir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments