Android Cihazlarda Wifi Üzerinden Güncelleme

336

Android Cihazlarda Wifi Üzerinden Güncelleme
Genel olarak android işletim sistemine sahip cihazlarda güncelleme işlemi neredeyse aynıdır. Android işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlarda yada tabletlerde güncelleme işlemini basit ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Tabi bu işlemi gsm operatörünüzün internet bağlantısı üzerinden değil sınırsız bir wifi bağlantısı üzerinden yapmalısınız. Bazı güncelleme boyutları yüksektir ve kota sıkıntısı çekebilirsiniz. Güncelleme işlemine başlamadan önce mutlaka aşağıdaki işlemleri uygulayınız..
Eğer güncelleme işlemini ilk defa yapıyorsanız ve fazla bir bilginiz yoksa mutlaka aşağıdaki bilgileri uygulayınız.

Güncelleme öncesi yapılması gerekenler

1- Cihazdaki şarj durumunu kontrol ediniz ve cihazınıza güncelleme yaparken şarja bağlayınız yada yeteri kadar şarj olmasına dikkat ediniz.
2- Güncelleme öncesi cihaz üzerinde bulunan bilgilerinizi mutlaka yedekleyiniz ve cihazda yeteri kadar alan olup olmadığını kontrol ediniz. Cihaz üzerinden güncelleme boyutundan daha küçük bir alan bulunuyorsa güncelleme sırasında takılabilir ve tüm bilgilerinizi kalıcı olarak silinebilir.

Wifi üzerinden Android Güncelleme
Güncelleme işlemine cihazınızın ayarlar bölümüne giriş yaparak başlayabilirsiniz. İlk olarak Ayarlar bölümüne giriniz.

Daha sonra ise ayarlar bölümünün en altında olan Hakkında bölümüne giriniz ve Güncelleme bölümüne giriş yapınız..

Wifi bağlantınıza göre Güncelleme işlemini kısa süre sonra başlayacaktır. İlk olarak indirme yapacaktır yani yeni güncellemeyi indirecektir. Daha sonra ise yükleme için işlem başlayacaktır.

Güncelleme işleminden sonra cihaz kapanacaktır ve kısa süre sonra açılacaktır. Güncelleme işleminden önceki işlemleri mutlaka uygulayınız.

Güncelleme öncesi yapılması gerekenler

1- Cihazdaki şarj durumunu kontrol ediniz ve cihazınıza güncelleme yaparken şarja bağlayınız yada yeteri kadar şarj olmasına dikkat ediniz.
2- Güncelleme öncesi cihaz üzerinde bulunan bilgilerinizi mutlaka yedekleyiniz ve cihazda yeteri kadar alan olup olmadığını kontrol ediniz. Cihaz üzerinden güncelleme boyutundan daha küçük bir alan bulunuyorsa güncelleme sırasında takılabilir ve tüm bilgilerinizi kalıcı olarak silinebilir..

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments