Samsung Galaxy A7 2016 Teknik Özellikleri

317

Samsung Galaxy A7 2016 Teknik Özellikleri
Telefona gelen itibariyle baktığımızda başta en dikkat çeken özelliklerinden biri zarif ve kendini belli ettiren bir tasarıma sahip olması idi. Bunun yanında telefonun kamera özellikleri video çekimi ve pil performansı da oldukça iyi idi. Kamera ve video çekimine destek olarak optik imaj sabitleyicisinin olması ayrıca bir avantaj sunuyor. Bunun yanında parmak izi sensörü bulunması da telefonun ayırt edici iyi özelliklerinden biri adeta. Özellikle her ne kadar büyük bir pil kapasitesine sahip olsa da geniş ve FHD ekrana sahip olması pili zorlayacak olsa da hızlı sarj özelliğinin bulunması bu probleme hızır çözüm niteliğinde. Sadece fiyat bakımından pahalı olması kullanıcıları biraz düşündürüyor.
Tasarım ve Boyutlar
En başta zarif bir tasarıma sahip ve kaliteli malzemeden üretildiğini görüyoruz. Tasarım malzemesinde cama ve metale yer verilmiş. Arka planı cam ile kaplanırken yanlardan yumuşatılmış metal bir çerçeveye sahip. Ayrıca hem arka olsun hem önde Gorilla Glass 4 koruma teknolojisinin bulunduğunu söyleyelim. Piyasaya da pembe, altın, siyah ve beyaz olmak üzere 4 farklı renk seçenekleriyle sunulmuştur. Galaxy A7’ye kendi serisi içerisinde baktığımızda en ağır yapıya sahip olduğunu fark ediyoruz. Telefon, 7.33 mm kalınlığa sahip ve 5.5 inç bir ekranı bulunmaktadır. Genel itibari ile üst segment gibi görünen bu telefonun özelliklerine baktığımızda daha çok ağır ve daha kalın olduğunu söyleyebiliriz.

Ekran
Telefon 5.5 inç ve 1080 p FHD çözünürlük özellikleri ile gelmektedir. Ppi değeri ise 401’dir. Ekran çerçeve oranına baktığımızda %74’lük bir oran ile karşılaşıyoruz. Oldukça büyük ve geniş bir ekrana sahip. Ppi değeri önceki modellerine göre biraz daha düşük olduğunu fark ediyoruz. Ancak bu durum telefonun kalitesinde düşüşe neden olabilir mi gibi sorulara baştan ”Hayır” yanıtını verebiliriz. Çünkü olay sadece bu değil. Ekranın Super AMOLED bir ekran olması gibi özellikleri ile A serisinin gerçekten en iddaalı bir üyesi olduğu apaçık belli. Bu düşüş olmasına rağmen halen görüntünün gayet net ve renk kalitesinin de oldukça iyi bir potansiyele sahip olduğunu görebiliyoruz.
İşlemci – Ram – Depolama
Telefon, Octa-core dediğimiz yani 8 çekirdeğe sahip ve 1.6 GHz değerine sahip bir işlemciye sahip. 16 GB’lık dahili hafızaya yer verildiği gibi ayrıca takılabilecek micro SD kart yardımı ile 128 GB kapasiteye kadar arttırılabilir. Mali- GPU bulunan cihazda 3 GB RAM bulunuyor. A serisindeki telefonlarla yine kıyasladığımızda iyi bir özelliğe sahip olduğunu görebiliyoruz. Sonuç olarak bakıldığında telefonun ekran hacmi büyüyor, Ram gibi diğer özelliklerinde de artışlar görülüyor. Samsung arayüzüne sahip olan telefon android 5.1.1 işletim sistemine sahip. Bu sayede telefon eskilerine nazaran daha akıcı ve takılmayan bir etkiye sahip oluyor. Gereksiz arka plan uygulamaları da fazla etkileyeceğini sanmıyoruz.

Kamera
Telefonda kamera potansiyeline baktığımızda, 5 MP ve 13 MP kameralara sahip olduğunu görüyoruz. 13 MP arka kamerada, flash ışık desteğinde otofokus özelliği, optik görüntü sabitleyicisi ile f/1.9 diyafram açıklığı bulunmaktadır. Hem arka kamera hem de ön kamerada sabit 1080 p değerinde videolar çekebiliyorsunuz. Bu özellikleri sayesinde fotoğraflarda uzak yakın görüntü bozukluğu ya da bulanıklık gibi sorunlarla karşılaşmanız oldukça düşük ihtimaller arasında yer alacaktır. Daha parlak ve canlı bir görüntü elde edebileceksiniz. Düşük ışıkta bile daha iyi fotoğraf kareleri yakalayabileceksiniz. Fotoğraf ya da video çekimlerinde elinizi salladığınızda ya da titreşim halinde telefona yansıttığınızda bile daha az görüntü kayıpları yaşayacaksınız.
Diğer
Çıkarılamaz Li-Ion bataryalı ve hızlı şarj özelliğine sahip bir telefon olan Galaxy A7, 3300 mAh pil ile geliyor. Bu pil her ne kadar gözümüze yüksek geliyor gibi olsa da 5.5 inçlik ekranın buna doğrudan bir etkisi mevcut. FHD ekranın çözünürlüğü ile baş edebilecek olan bu pil, tek bir şarj dolumuyla 1 günü rahatlıkla çıkarmanız olanak sağlıyor. Ayrıca diğer modellerde de olduğu gibi Ultra Güç Moduna sahiptir. Bunların yanında Bluetooth 4.1, Wİ-Fİ 802. 11 a/b/g/n, FM radyo gibi özelliklere sahip. NFC ve opsiyonel olarak çift SIM kart teknolojisine de sahiptir. En son olarak 4.5 G desteği de bulunmaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments