En Hızlı DNS Adresleri | 2018 Güncel DNS Ayarları

1434

Dns Nedir
Domain Name System’in kısaltılmış hali olan DNS, Alan İsimlendirme Sistemi olan bir Türkçe karşılığa sahiptir. Standart bir host adı 256 karaktere kadar uzayabilmektedir. Böylesine uzun bir kullanımdan kurtulmak için, isimleri IP’ye çeviren DNS sistemi getirilmiştir. Host, tümüyle tanımlı ada verilen isimdir. Hem sizin bilgisayarınızı hem de bilgisayarınızın bağlandığı internet sağlayıcısını, belirtir. Bir örnek vermek gerekirse, exper.istanbul.com.tr örnek adında, İstanbul.com.tr domain olarak adlandırılırken, exper, bu ada bağlı tek bir makineyi simgeler. DNS’de adı geçen makinaya ait Ip adresi çözümlenmiştir. Bu sayede internetteki yüzlerce host isimleri birbirleri ile muhatap kurabilme imkanı sağlarlar.

En Hızlı DNS Adresleri | 2018 Güncel DNS Ayarları | 2018 Dns Adresleri

1- Level3 DNS
En çok kullanılan ve en sağlam Level3 DNS bilen herkesin kullandığı bir DNS adresidir. Level3 DNS adresi (209.244.0.3, 209.244.0.4) en hızlı ve kullanışlı olan dns adresi olarak ilk sırada olduğunu söyleyebiliriz.

2- OpenDNS
Neredeyse herkesin bildiği OpenDNS ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir DNS adresidir. Lokasyon olarak USA olarak bilinen dns adresi çok kullanılan ve sorun çıkarmayan adresler arasında yer almaktadır.

3- Google DNS ise herkesin ezberinde kullandığı ve kullanmakta olduğu dns adresidir. (8.8.8.8, 8.8.4.4) olarak yazarak kullandığınız Google DNSIPv6 protokolünü destekler.

Windows İşletim Sistemlerinde Dns Adresi Değiştirme

– Denetim Masası’nı açıyoruz.
– Ağ ve İnternet’e tıklıyoruz.
– Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni açıyoruz.
– Soldaki bölümden Bağdaştırıcı Ayarlarını değiştirin bölümüne tıklıyoruz.
– Açılan sayfada bağlı olduğunuz ağ bağlantısına sağ tıklayarak Özellikler seçeneğine tıklıyoruz.
– Özellikler listesinden İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)’ü seçip hemen altındaki Özellikler butonuna tıklıyoruz.

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Yunus

Level 3’ün sunucusu sadece İstanbul’da var.Bu yüzden Türkiye’de en hızlı DNS olması mümkün değil.