GetContact Nedir – GetContact Nasıl Kullanılır

239

GetContact Nedir
Son günlerde heralde en çok merak edilen ve indirilen uygulamaların başında GetContact uygulaması gelmektedir. Aslında uygulamanın benzeri daha önceden farklı isimlerde karşımıza gelmişti ve kullanmaya başlamıştık. Bu uygulamada farklı olan durum ise aramak istediğimiz numara GetContact uygulamasına kayıtlı ise yani uygulamayı kullanıyorsa hangi telefonlarda hangi isimle kayıtlı olduğunu gösteren bir uygulamadır. Tabi kullanıcıların en çok ilgilendiği kısım ise merak olarak söyleyebiliriz.
GetContact Nasıl Kullanılır
Peki GetContact nasıl kullanılır yada GetContact ile numara sorgulama işlemini nasıl yapabiliriz onu görelim.. İk olarak GetContact uygulamasını Android yada İOS telefonunuza indirmelisiniz.

GetContact
GetContact
Developer: Getcontact LLP
Price: Free

Getcontact
Getcontact
Developer: Getverify LDA
Price: To be announced

İndirme işlemini tamamladıktan sonra kısa süreli olan bir kayıt işlemini yapacaksınız. Burada kayıt işlemi için telefon numaranız ile bir kayıt işlemi gerçekleşecektir. Bu işlem için telefon numaranızı yazınız ve size bir doğrulama kodu gelecektir. Doğrulama kodundan sonra Adınızı ve Soyadınızı yazınız ve mail adresinizi yazınız. Kayıt işlemi bitmiş olacaktır.


Daha sonra ise bu işlem bittikten sonra istediğiniz gibi sorgulama yapabilir ve hangi telefonda aradığınız numara nasıl kayıt edilmiş görebileceksiniz.

Not : Bu işlem bir numara havuzundan alınan numaralardır. Siz uygulamaya kayıt olduğunuz zaman rehberinizde bulunan numaralarda bu havuza eklenecektir yani rehberinizin farklı bir yere aktarılması demektir. Uygulamanın asıl amacı, numaraları engellemek için filtre koymak. Ancak madalyonun tehlikeli bir yüzü de var. “Beni nasıl rehbere kaydetmişler” sorusunu merak edenlerin uygulamadan ekran görüntüsü alarak sosyal medya hesaplarında paylaştığı GetContact, aslında kullanıcıların kişisel bilgilerini tehlikeye atıyor. Çünkü uygulamaya giriş yaptığınız anda tüm rehberinizdeki bilgileri GetContact ile paylaşıyorsunuz. Başka bir deyişle tüm rehber bilgileriniz GetContact’ın havuzuna dahil oluyor. Siz uygulamaya kayıt olmasanız bile rehberinde yer aldığınız bir yakınınız sizin bilgilerinizi paylaşmış oluyor. Bu havuzda yer alan tüm kullanıcıların bilgilerine GetContact ile ulaşılabiliyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments