Huawei Y7 Prime (2018) resmi olarak tanıtıldı

208

Akıllı telefon piyasasında en önemli ve güçlü üretim firması Çin merkezli Huawei firması, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği etkinlik kapsamsında amiral gemisi olarak yüksek model cihazlarını tanıttı. Uzun süredir gündem de olan P20, P20 Lite ve Mate RS modelleri ve yeni cihazıların arasında olan Y7 Prime (2018) modelini duyurdu.

Huawei Y7 Prime (2018) modeli olarak 5.99 inç genişliğinde olan ve 1440 x 720 piksel çözünürlüğünde ve 18:9 en boy oranına sahip ekran oranına sahip olan modelde oldukça şık ve başarılı bir görüntüye sahip. Huawei Y7 Prime 2018 modelinde arka yüzünde 13 MP ve 2 MP olarak iki adet kamera bulunuyor. Ön kamera olarak ise 8 MP çözünürlüğündeki bir öz çekim kamerası bulunuyor. Android işletim sistemi olarak ise Android 8.0 işletim sistemi ile EMUI 8.0 arayüzü bulunuyor. Ülkemizde bazı cihazlarda bildiğiniz gibi çift sim kart desteği bulunuyor ama hafıza kartı takamıyorduk.. Bu modelde ise işler biraz daha güzel ve aynı anda iki SIM kart ve bir adette MicroSD kart kullanabilmenize olanak tanıyor.

Yüksek model olan bir cihaz olmasada 1.4 GHz frekans hızında çalışan sekiz çekirdekli Qualcomm’un Snapdragon 430 işlemciye sahip olan cihazda 3 GB kapasitesindeki RAM bellek ile destekleniyor. Dahili depolama olarak ise 32 GB cihaz MicroSD kart kullanabilmenize olanak tanıyor. Cihaz kullanıcıya üç farklı renk olarak siyah, mavi ve altın renkleri ile üretilecek.. Son zamanlarda diğer modellerde de bulunan arka bölümde parmak izi okuyucuda bulunuyor.
WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.2, FM, GPS ve microUSB v2.0 bağlantı seçeneklerine sahip olan cihazın bataryası ise 3000 mAh enerji depolayabiliyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments