OnePlus 6T Teknik Özellikleri

118

OnePlus 6T Teknik Özellikleri
OnePlus da diğer markaların ortaya çıkardığı amiral gemisi olarak adlandırılan modellerden piyasaya sürmeyi başardı. OnePlus 2019 yılında piyasaya 6T modeliyle giriş yaptı. 6.41 inçlik boyutunun yanı sıra 2340×1080 çözünürlüğüyle tasarımda harikalar yaratmayı başaran OnePlus’ta, AMOLED ekran bulunması da dikkatleri çekmektedir. Şirket ilk defa bu modelinde ekrana gömülü parmak izi okuyucusuna yer vermiştir. “Screen Unlock” teknolojisini kullandığı bu sistemin dünyadaki en hızlı sistem olduğunu iddia etmektedir.

Yine şirketin iddiasına göre bu model dünyanın en ince alt çerçevesine sahip. Ekranında çentikli bir sistem kullanılan 6T’nin ön ve arka yüzünde alışılmış cam materyaller kullanılmıştır.  Dışarıdan bakıldığında güzel ve çekici bir tasarıma sahip olduğu gibi, tasarımından dolayı beğenileri toplamayı başarmıştır.

16 megapiksel ve 20 megapiksel olmak üzere iki adet arka kamerası bulunmakta olan 6T’nin ana kamerasının diyafram açıklığı f/1.7 değerinde. Kameralarında gece moduna yer vermiş olan OnePlus, az ışıkla çekilen fotoğrafların kalitesini yükseltmeyi amaçlamış gibi görünüyor. Ünlü bir fotoğrafçı tarafından geliştirilen stüdyo ışığı özelliğinin kamerada kullanılması, güçlü portre çekimlerinin amaçlandığı konusunu ön plana çıkarmaktadır. Kamerada bulunan diğer özellikler sayesinde mükemmel denebilecek ölçüde fotoğraf ve video çekimleri yapmak mümkündür.

Ön kamerasında ise 16 megapiksel çözünürlüğün yanı sıra f/2.0 diyafram kullanılmıştır. Bu kamera sayesinde mükemmel öz çekimler yapılabilmektedir. Bu modelde SnapDragon 845 işlemci kullanılarak güçlü bir telefon ortaya koyulmuştur. 8 GB rami bulunan 6T’de 128 gb ve 256 gb olmak üzere 2 adet dahili hafıza seçeneği bulunmaktadır. Bu depolama seçenekleriyle telefonda oldukça geniş bir alan elde edilmiştir. 3700 mAh bataryaya sahip olan cihazda, Android 9.0 Pie işletim sistemine yer verilmiştir. Aynı zamanda arayüzünde OxygenOS teknolojisine yer verildiği için mükemmel bir kullanıma sahiptir.

Bu telefonun tek kötü yanı ise telefon üzerinde kulaklık girişinin bulunmaması. Şirket kulaklık girişinin bulunmamasının nedenini ekrana gömülü parmak izi okuyucusunun bulunmasıyla açıklamıştır. Bu telefonun fiyatı seçeceğiniz ram ve dahili hafıza boyutlarına göre değişiklik gösterdiği gibi, gerek fiyatı, gerekse özellikleri neticesiyle kullanıcıları tarafından beğenilmiştir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments