Nokia 7.1 Teknik Özellikleri

30

Nokia 7.1 Teknik Özellikleri
Orta segment kullanıcıları için yüksek performans vaat eden HMD Global, Nokia 7.1 modelini piyasaya sürdü. Gerek özellikleriyle, gerekse performansı ve fiyatı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

5.84 inçlik FHD+ bir ekrana ev sahipliği yapan modelin ekran çözünürlüğü 1080×2244 piksel. Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 636 işlemcisinden alan telefonda mükemmel performans deneyimleri yaşamanın mümkün olduğu görülmektedir. 14 nm’lik bir süreçten geçerek üretilen işlemcinin hızı ve performansı tartışılamayacak derecede mükemmel. Bu işlemci 8 çekirdeklidir ve grafik gücünü Adreno 509 grafik işlemcisinden almaktadır.  Bu işlemci ile akıcı oyun deneyimleri kazanmak ve güzel görüntüler almak sonuna kadar mümkündür.

Modelde çift arka kameranın yanı sıra 3060 mAh’lık bir bataryaya yer verilmiştir. Bu batarya kullanıcıların beklentilerini karşılayacak kullanım süresi imkanını sunmaktadır. Bu batarya ile telefon sürekli kullanımda yaklaşık 1 gün kullanılabilmektedir. Daha az kullanımlarda ise pilin bitmesi 2 günü bulabilir.

3 GB ram, 32 GB dahili hafıza ve 4 GB ram, 64 GB dahili hafıza olmak üzere iki farklı şekilde kullanıcılara sunulan modelde, cihazın hafızası micro SD kart ile yükseltilebilmektedir. Bu dahili hafıza ve ram seçenekleri de işlemciyi destekleyerek gücü daha yüksek seviyelere çıkarmaktadır.

12 megapiksel ve 5 megapiksel çift arka kameraya ev sahipliği yapan modelde mükemmel çekimler yapmak imkânsız değil. Kamerada bulunan çekim özellikleri ve modlar sayesinde farklı çekim deneyimleri yaşayabilirsiniz. Bu kameralar cihazın arka tarafında dikey olarak konumlandırılmıştır ve kameraların hemen altında parmak izi okuyucusuna yer verilmiştir.

Cihazın ekran tasarımı çentikli bir yapıdadır. Yüksek ekran-gövde oranına sahip olan telefonda, ekran gövdenin büyük bir kısmını kaplamaktadır. Bu neticeyle güzel bir tasarım ortaya koyan model, kullanıcılarını büyülemeyi başarmıştır.

Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle piyasaya sürülen telefonda Android Pie güncellemesine de yer verileceği aktarılmıştır. İyi denebilecek kadar yüksek özelliklere sahip Nokia 7.1, performansı ve özellikleri bakımından çok uygun bir fiyata piyasaya sürülmüştür. Fiyat-performans uyumunu bu kadar iyi değerlendiren Nokia, bu model ile kullanıcılarının beğenisini toplayacak gibi duruyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments