Casper VIA A3 Plus Teknik Özellikleri

228
Casper VIA A3 Plus Teknik Özellikleri

Casper VIA A3 Plus Teknik Özellikleri 
Casper telefon sektörüne el atmasıyla beraber, güzel modeller piyasaya sürmeyi başardı. VIA A3 Plus modeliyle kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarabilen marka, üstün özelliklerle modelini ön plana çıkarmış gibi duruyor.

MediaTek Helio P60’dan gücünü alan cihaz, performansına göre gayet üstün bir işlemciye ev sahipliği yapıyor. 2.0 GHZ hıza sahip işlemciye 4 adet Cortex-A73 çekirdek ve 4 adet Cortex A53 çekirdek eşlik etmektedir. Bu güçlü 8 çekirdek sayesinde de işlemcinin gücü daha da fazla artırılabilmektedir. Mali-G72 MP3 grafik istemcisi sayesinde üstün grafik özelliklerini de kullanıcıya sunmayı başarabilen Casper, APU isimli bir yapay zekâ yeteneğine de sahip.

Telefonun en çok dikkat çeken özelliği, 6 GB ram bulundurması oluyor. Bunun yanı sıra 64 GB dahili hafızaya da yer veren sistemde, Micro SD kart desteği sayesinden hafıza istenildiği kadar artırılabiliyor. Güçlü işlemciye destek olan bu özellikler ise işlemcinin görevini sonuna kadar yapmasına yardımcı oluyor.

Ekran boyutu olarak 6.2 inçlik bir ekran tercih edilmesi büyük bir ekranı yanında getirmeyi başarıyor. Ayrıca ekranda kullanılan IPS Incell teknolojisi ve çentikli yapı da kullanıcıların gözdesi oluyor. 1080×2246 piksel çözünürlüğe sahip olan ekranda, 19,9 görüntü oranı mevcut. Ayrıca Android 8.1 işletim sistemine sahip olması da, Android’i iyi seviyede kullandığı anlamına geliyor.

Arka kısımda 16 megapiksel ve 5 megapiksel olmak üzere iki adet kameraya yer verilmiş. İki adet kamera bulunması da çok kaliteli fotoğraf çekimine izin verirken, modları sayesinde de farklı çekim imkanlarını kullanıcıya sunabilmektedir. Ön tarafta ise 16 megapiksellik bir kameraya yer verilmiştir. Ayrıca IR kamera özelliği de mevcut olan ön kamerayla da kaliteli öz çekim yapmak isteyenlerin ihtiyaçları karşılanmış. Ayrıca kızılötesi kamera desteği ve her ortamda yüz tanıma desteğini bizlere sunan kameralar, hatasız bir biçimde tasarlanmayı başarmış.

Telefonun üzerinde parmak izi okuyucuya yer verilirken, 3000 mAh bir batarya kullanımı tercih edilmiş gibi duruyor. Bu batarya kapasitesi ise işlemci sayesinde uzun süre dayanabilme özelliğine sahiptir. Ayrıca USB Type-C girişi de bulunmaktadır. 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments