iOS 8 Beta 4 Geliştiriciler için Yayında

260

apple-ios8-indir
iOS 7 çıkmasının ardından Apple yeni mobil işletim sistemi olan iOS 8 yaygınlaşması ve uygulamalar ile uygunluğunu arttırmak için çalışmalara hız vermiş durumda. iOS 8 yeni beta sürümü 3.beta sürümün üzerinden yalnızca iki hafta geçmesine rağmen geliştiricilerin kullanımına sürülmesi ise Apple’ın süreci hızlandırdığına dair işaretler taşımakta.

Apple mobil işletim sisteminin son noktaıs olan iOS 8 için yayınlanan 4.beta versiyonu 3.beta versiyona göre küçük farklılıklar içermekte. iOS 8 4.beta versiyona 3.beta sürümüne sahip olan kullanıcılar OTA üzerinden erişim sağlayabilecekler. 3.beta versiyonuna sahip olmayan kullanıcıların ise bu işlem için iOS developer merkezini ziyaret etmeleri gerekiyor.

iOS 8 beta 4, 12A4331d yapı numarasıyla geliştiriciler için indirilebilir durumda. Aynı zamanda bu versiyona iOS 8 beta kullanıcıları da erişebilir. iOS beta 4 versiyonu toplamda 250 – 300 MB arasındaki indirme ile Apple cihazlarına kurulabilir.

iOS 8 beta 4 versiyonunu kurabileceğiniz cihazlar ise şu şekilde:

– iPhone 4S, 5, 5c, 5s
– iPad 2, 3, 4
– iPad Air, iPad mini, iPad retina
– iPod touch 5

iOS 8’in bu versiyonundaki yenilikler küçük çaplı olmasına rağmen önemlilikleri de bir o kadar büyük. Kontrol merkezinin bu versiyonda yeniden tasarlanması, gizlilik bölümündeki ana veri ikonu, klavyede güncellenmiş yüz ifadeleri, mesajlar bölümünde yer alan iyileştirmeler, Safari web tarayıcısının bünyesinde değişiklikler iOS 8 mobil işletim sisteminin ultra seviyeye taşımak adına yenilenen ve güncellenen alanlardan yalnızca bir kaçı.

Kullanıcılar için en büyük yeni eklemelerden bir tanesi de iOS 8 hakkında ipuçları sunan kod adı “İpucu” olan uygulama. Siri’den faydalanma seçeneği de buna oranla daha da ileri taşınmış diyebiliriz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments