VoLTE Nedir, Nasıl Çalışır?

198

VoLTE Nedir, Nasıl Çalışır?
Çoğumuz telefondaki sesimizi duyduğumuzda bu benim sesim olamaz diye tepki veriyoruz. Telefonla konuşurken karşıda kiminle konuşuyoruz anlayamayacağımız bir sesle karşılaşıyoruz. Normalde iyi tanıdığımız bir kişi bizi arayıp ben falanca kişiyim diye kandırabiliyor. Teknoloji hızla ilerliyor bu sorunun da artık önüne geçiliyor ama bundan kaç kişinin haberi var derseniz, bu sorun çözüleli uzun zamanda olsa hala haberi olmayanlar var. Bu yeni teknolojiden geri kalarak çektiğimiz eziyetler yeter. Artık çok daha kaliteli seslerimizin iletileceği bir sistem olan VoLTE nedir? ve nasıl çalışır VolTE açmayı anlatacağız.

Öncelikle bu VolTE desteğini her telefon desteklemiyor öncelikle telefonumuz destekliyor mu bunu öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için Epey’in sitesinden VoLTE (Voice over LTE) Desteği Özelliğine Sahip Telefonlar diye önünüze çıkan listeden bakabilirsiniz?

HD+ görüşme olarak ta geçen VolTE kullanmamız için uygun olan bant 4.5G ilk başta bağlantı 2G ve 3G den kurularak hızlı bir bağlantı sağlanıyor. Bunun ardından HD+ görüşme için 4.5G kullanılıyor.

Görüşmelerimiz mobil veri üzerinden aktarılsa da görüşmelerimizde hiçbir veri kullanımı veya ekstra bir ücret kesilmiyor. Normal tarifemiz üzerinden görüşmemize devam ediyoruz. Dakika paketimiz varsa dakika paketimizden kullanıyoruz. Kullanabilmemiz için bağlantı kurduğumuz kişinin de bizim de VolTE özelliğimizin aktif olması lazım.

Bu teknoloji sadece hat üzerinden olan konuşmalarda değil whatsapp gibi uygulamalar tarafında da kaliteli bir ses sunuyor.

Artık konuşurken konum paylaşımı da yapabiliyoruz.

VoLTE açmamız için telefonumuzun LTE özelliğini desteklemesi yetmiyor. Operatörümüzün VoLTE teknolojisini desteklemesi lazım neyse ki operatörler bunu ücretsiz olarak sağlıyor.

VoLTE Özelliğini Açma

Apple cihazlarda Ayarlar > Hücresel > Hücresel Veri Seçenekleri > LTE’yi Etkinleştir seçeneğine girip Ses ve Veri seçeneğini seçeceğiz.

Android cihazlarda  Ayarlar > Çağrı ayarları > VoLTE seçeneğini aktif yapıyoruz.

Vodofone VoLTE Özelliğini Açma

Android cihazda: Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar > VoLTE aramaları etkinleştirin seçin.

Apple cihazda: Ayarlar > Hücresel > LTE’yi Etkinleştir > Ses ve Veriyi aktif olarak işaretleyin.

Türk Telekom VoLTE Özelliğini Açma

VOLTE yazıp 5555’e mesaj gönderin.

Turkcell VoLTE Özelliğini Açma

Ayarlar > Hücresel > Hücresel Veri Seçenekleri > LTE’yi aktif edin.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments