Telefonunuz Mesaj Yollamıyorsa Yapmanız Gerekenler

30271

Her ne kadar internet sektörünün gelişmesi yada internet üzerinden kullanılan kısa mesajlaşma sistemlerinin artmasına rağmen halen sms kullanımı devam ediyor ve en etkili işlemlerden birisidir diyebiliriz.Eğer halen kullanıyorsanız yada kullanmaya karar verdiyseniz büyük ihtimal uzun zamandır kullanmıyorsanız unutulmuş yapılması gereken ayarları olabilir yada kullanmadığınız için mesaj gönderemiyor olabilirsiniz.Bunun için gereken ayarlarınızı yapmalısınız yada neden gönderemiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

İlk olarak size gereken mesaj hakkıdır
Hangi gsm operatörünü kullanırsanız kullanın ilk olarak mesaj paketi satın almalısınız.Gsm operatörlerinde ise birçok sms paketi bulunmaktadır.Bu mesaj paketlerini istediğiniz gibi satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Mesaj merkez numarasını düzenlemek
“Mesajlar” menüsünden “Mesaj Merkezi Numarası” bölümüne girip, bu bölüme:
Faturalı hatlar için: +905329010000
Hazır Kartlar için: +905359010000 yazın.

Kısa Mesaj Servisi’mizi (SMS), yurtdışından herhangi bir işlem gerektirmeden, aynı şekilde kullanabilirsiniz. Kısa Mesaj Merkez Numarası +90 559 800 8000’dir.

Vodafone SMS’in merkez numarası olan +90 542 980 00 33’ü cep telefonunuzun hafızasına bir kereliğine kaydetmenizdir.

Bu ayarlarınız yaptıktan sonra farklı bir sorun yoksa mesaj gönderebilirsiniz.Fakat sorun varsa neler yapmanız gerekiyor onları konuşalım.
1-Sim kart sorunu olabilir.Bazı sim kartlar çok eski olduğu için belirli zamanlarda yenisi ile değişim yapılmalıdır ve değişim yapıldıktan sonra mesaj yollamaya başlayabilirsiniz.

2-Mesaj gönderme sisteminin kapalı olmasından olabilir yani bu sorunu ise ister online işlemlerden,istersenizde müşteri hizmetlerinden yapabilirsiniz.Bu durum ise faturalı hat kullananlar için fatura artmaması için yapılabilen bir özelliktir.Aynı durum internete girmemeniz için yapılabilir.

3-Diğer bir durum ise hattınızın aktif yönlendirmeleri olması diyebiliriz.Hattın üzerinde bulunan tüm yönlendirmeleri kaldırmanız gerekebilir.

Yukarıda sıraladığımı durumlar mesaj atmanızı engelleyebilir ve neler yapmanız gerektiğiniz az çok anlattık.Eğer farklı bir durum olursa konumuz altında paylaşabilir ve gerekenler için yardımda bulunabiliriz..

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments