Apple İphone İmei Sorgulama

10219

Teknoloji devi Apple şirketinin piyasaya sürdüğü Iphone marka telefonlar, gerek kalitesiyle, gerek sunduğu özelliklerle dünyanın en pahalı telefonları arasında yer alıyor. Özellikle serinin yeni modelleri neredeyse bir araba fiyatında!

Böylesine yüksek ücret ödeyerek satın aldığınız telefonlarınızın kaybolması, çalınması ya da başka ülkelere gitmeniz gibi durumlarda İMEİ kodu imdadınıza yetişiyor.

İMEİ Kodu Ne İşe Yarar?

Tıpkı TC Kimlik numaralarınız gibi her Iphone marka telefonun da kendisine ait bir numarası vardır. 15 haneden oluşan bu numara dizisi, o telefon hakkında bize bilgi verir. Ayrıca telefonun hangi ülkeye ait olduğu, bulunduğunuz ülkede kaydının yapılıp, yapılmadığı gibi konularda İMEİ kodu bize cevap vermektedir. Telefonun, marka, model, alt model gibi bilgilerine yine bu kod sayesinde erişebiliriz. Çalınması halinde kodunu sorgulatarak telefonun nerede olduğu bilgisine ulaşabiliriz. Sim karta bağlanabilme özelliğine de sahip olan İMEİ kodları, böylece o hat sahibine özel olabilmektedir.

Uygun fiyata kurumsal bir firmadan değil de şahıstan temin ettiğiniz Iphone telefonlarınız, bulunduğunuz ülkede kayıtlı olmayabilir. Bir başka deyişle yurtdışından kaçak yollarla getirilmiş olabilir. Böylesi durumlarda, İMEİ kodunu iki saniyede sorgulayıp, bilgi edinebilirsiniz. Kayıtsız telefonlar kullanımında büyük sorunlar çıkarabilmektedir.

İMEİ Koduna Nasıl Ulaşırım?

   Iphone marka telefonlarda İMEİ koduna çok rahat erişebilirsiniz. Örneğin 4, 4S, 5, 5S, 6, 6S, 6S+ modellerde sim kartı haznesini açtığınızda kart haznesinin üzerinde yazan 15 haneli kod, İMEİ kodunuzdur. Telefonunuz yanınızda değilse, paketinizin üzerinde bulunan barkod üzerinde İMEİ kodu yer almaktadır.

Bir başka ulaşma yöntemi de cihazınızın Ayarlar bölümünden, Genel bağlantısına tıklayıp, Hakkında kısmında İMEİ numarasına erişebilirsiniz. Ayrıca *#06#’yi tuşlayarak da İMEİ koduna erişebilirsiniz.

İMEİ Kodu Nasıl Sorgulanır?

   İmei kodunuza bağlı İphone telefonunuzun garanti süresinin dolup dolmadığına https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ adresini tıklayarak erişebilirsiniz.

Cihazınızın Türkiye’de kayıtlı olup olmama durumunu sorgulamak için, resmi site olan https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresine gidin. Burada ilgili alanları doldurduktan sonra açılan sayfada “Durum” bölümü yanında kayıtlı değil ibaresini görürseniz cihazınız Türkiye’de kayıtlı değildir. Marka bölümünde cihazınızın model-alt model özelliklerine erişebilirsiniz.

Resmi siteden yapacağınız sorgulama bilgilendirme amaçlıdır. Kesin kayıt hükmü taşımaz yani hukuksal olarak bir geçerliliği yoktur.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments