Görüntülü Görüşme Ayarları Nasıl Yapılır

102900

Görüntülü Görüşme Ayarları
Akıllı telefonların gelişmesinden sonra en çok kullanılan özellik büyük ihtimalle görüntülü konuşma özelliğidir.Eğer bir akıllı telefona sahipseniz ve görüntülü olarak sevdikleriniz ile görüşmek istiyorsanız ilk olarak cihazınızın internet ayarlarınızı yapmalısınız.Daha sonra ise operatörünüzün 3G görüntülü konuşma ayarlarınıza yapmalısınız.Her cihazda görüntülü konuşma yapamayabilirsiniz.Yani ön kamerası olması gerekmektedir yada bu özelliğe sahip olması gerekmektedir.Bu özelliğe sahip olan cihazlarda bildiğiniz İphone model cihazlarda var yani İphone model bir cihaza sahipseniz Facetime özelliğini kullanarak anında görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

İphone model cihazların dışında kalan diğer cihazlarda ise bu özelliği hemen kullanamazsınız.Görüntülü konuşma yapabilmek için ise uygulama ile internet üzerinden görüntülü konuşma yapabilirsiniz.Peki farklı marka ve model cihazlara sahipseniz görüntülü konuşma nasıl yapılır

Görüntülü Görüşme Ayarları yada Gsm Operatörü Mesajı için
Turkcell için kısa mesaj olarak “3G” yazın ve “2222”ye SMS gönderiniz.
Vodafone için kısa mesaj olarak “3G” yazın ve “3636”ya SMS gönderiniz.
Türk Telekom için kısa mesaj olarak “3G” yazın ve “3334”e SMS gönderiniz.

Eğer farklı marka cihazlar kullanıyorsanız görüntülü konuşma yapmak istiyorsanız uygulama üzerinden de yapabilirsiniz. Android bir cihaza sahipseniz Google Play üzerinden,İOS bir cihaza sahipseniz App Store üzerinden görüntülü konuşma için uygulama indirerek görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

Görüntülü konulma yapabilmek için ise Whatsapp,Facebook Messenger,Line,Tango vb. uygulamaları indirebilir ve görüntülü konuşma yapabilirsiniz.Bu uygulamalar üzerinden görüntülü konuşma yapıyorsanız internet üzerinden yapabilirsiniz.Tabi hattınızda internet paketi olması gerekiyor ve ayarlarınızda yapılmalıdır.

İnternet ayarları için ise APN ayarlarını yapmış olmanız gerekiyor.APN ayarlarını yapmak için ise

Menü–> Ayarlar –> Kablosuz özelliği ve ağlar –> Mobil ağlar –> Erişim noktası adları –> Yeni APN
İsim: Avea internet,Turkcell,Vodafone
Apn: internet

Bu şekilde internet ayarlarınız yapılmış olacak ve uygulamalara bağlanabilirsiniz.Tabi görüntülü konuşma yapabilmek için ise karşı tarafından aynı şekilde uygulama indirmesi ve APN ayarlarının yapılmış olması gerekmektedir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments