HTC U11 Teknik Özellikleri

166

HTC U11 teknik özellikleri
HTC son zamanlarda telefon piyasasından oldukça geri kalmıştı. Yeni çıkarttıkları bu seri ile tekrardan piyasada ismini duyurmayı hedefliyor. Şimdi gelelim yeni modeli ile tüketicilerin karşısına nasıl çıkacağına.

Tasarım tutkusu olanlara dikkat. HTC bu modeli ile tasarım tutkunu olan kişilere doğrudan hitap ediyor. Telefonun özelliklerinden çok görüntüsü ve duruşu bakımından kendinize yakışacağını hissedebileceğiniz bir telefon. Bu modelde 5.5 inçlik QHD çözünürlüğe sahip Super LCD5 paneli ile bizleri karşılıyor. Bu panel ile artık rakiplerine kıyasla daha net ve kaliteli karelere sahip olabileceksiniz. Bu panelin diğerlerinden farkı ekran arkasındaki hava boşluğunun daha az olması ve net kareleri yakalayabilmesi.

Tüm telefonlar artık kullanıcıların daha çok tercih edebileceği metal tasarımlara geçerken HTC bu metal gövdesine rağmen tamamen cam olan bir arka plan ile karşımıza çıkıyor.

Tasarım bakımından hala rakiplerini yakalama konusunda ısrarcı olan HTC su ve toz dayanıklılığı ile hala ayakta durduğunu gösteriyor.  Telefon IP67 sertifikası taşıyor. Bu sertifikaya göre suyun altında 1 metreye kadar 30 dakika dayanabiliyor.

Edge Sense özelliği ile de bir fark yaratmayı amaçlayan HTC ekranın orta alt bölgesinden bastırmaya duyarlı. Bu bastırma belli bir sensör ile sabitlenmiş. Hafif bastırıldığında selfie çekim özelliği ya da kuvvetli bastırıldığında ise bir arama gerçekleştirebileceğiniz özellik taşımakta.

Teknik özellikleri arasında rakipleri arasında yer aldırabilecek derecede Qualcomm’un en sağlam mobil platformu olan SnapDragon 835 ile çalışıyor. Ayrıca bunun içinde yer alan Adeno 540 grafik işlemcisi sayesinde kullanıcısına en ufak bir problem bile yaşatmadan en güçlü grafiklere sahip oyunları da başarılı bir şekilde çalıştırabiliyor.

Depolama, ram, şarj gibi özelliklerine gelecek olursak, telefonda 4 GB RAM, 64 GB depolama hafızası bulunuyorken opsiyonel olarak 6 GB RAM, 128 GB depolama olarak ta satın alabiliyorlar. Batarya olarak 300 mAh ve Quick Charge 3.0 hızlı şarj özelliği ile de ortalama olarak 1 saatlik bir süre çerçevesinde telefonunuz tam şarj kapasitesine ulaşabiliyor. Kamera bakımından 16 MP ön kamera ve 12 MP arka kamera özelliğine sahip.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments