Xiaomi Mi A1 Teknik Özellikleri

206

Xiaomi Mi A1 teknik özellikleri
Çinli devlerden olan Xiaomi , Google destekli ilk android telefonunu resmi olarak tanıttı. Cihazın özelliklerine bakıldığında fiyatı oldukça uygun görünüyor. Tahmini piyasaya sürüldüğünde yok satacak bir telefon halini alması da kaçınılmaz. Android tabanlı akıllı telefon markaları son sürümlü android telefonlarını piyasaya sunacakları zaman kendi ara yüzlerini kullanmayı tercih ederler. Özellikle bu konuda TouchWiz’i oldukça çok görmekte ve karşılaşmaktayız. Ve Samsung’u bu bakımdan lider noktasına taşımamız yanlış olmaz. Çünkü tüketicilere göre bu ara yüz daha kullanışlı bir potansiyel taşımaktadır. Xiaomi ise cihazlarında MIUI ismini taşıyan bir ara yüz kullanır. Bu ara yüz ise saf android deneyimi bakımından en benzerlik taşıyan ve yakın kabul edilen tasarımlardan biri olarak kabul görmektedir.

Google’ın Android One projesi günden güne ismini duyurmaya ve daha çok yaygınlaşmaya devam ediyor. Pixel cihazlarında olduğu gibi android’in saf ara yüzü yüksek performans sağladığı görülüyor ve bu yüzden de kendini her geçen gün biraz daha aşıyor. Diğer bir yandan bakacak olursak, android destekli cihazlar güncel çıkan önemli güncelleştirmeleri ilk alan cihaz olma potansiyeli taşıyorlar. Bu bir avantaj. Bundan ötürü olmuş olacak ki Xiaomi de Google ile bir anlaşma imzalayarak kendi kullandığı MIUI isimli ara yüzünden vaz geçerek Android One tabanlı cihazını tanıtıyor.

Xiamoi Mi A1’de belki de en önemli dikkat çeken özelliklerinden biri, telefonun arka kısmında bulunan çift kamera özelliğidir. 2 adet oluşan kameralardan biri 12 MP geniş açılı ve diğeri 12 MP telefoto. Ön kameraya da 5 MP’lik bir özellik kazandırmışlar.
Diğer özellikleri ise,
SnapDragon 625 işlemci, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza ve yanında 128 GB seviyesine kadar çıkabilecek MicroSD kart desteği, 3080 mAH batarya, ağırlığı ise 165g.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments