Siri Nedir

99

Siri Nedir?
Bu uygulama ile artık telefonunuzu kullanmak çok daha kolay. Akıllı ses uygulaması ile işlemlerinizi çok daha kolay yapabilir ve telefonunuzu elinize almadan dahi onu kullanabilirsiniz.
Siri uygulaması ile artık asistanların işine dahi son verebilirsiniz. Bir ses komutunuz ile telefonunuzda istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Bir çalışma alanında iseniz telefonunuza seslenerek bir not defteri açabilir ve bilgilerinizi oraya kaydedebilirsiniz. Bir yolculuğa çıktıysanız ve aradığınız yeri bulamıyorsanız üstüne de tek başınaysanız, telefonunuzu elinize alıp dakikalarca yerinizi bulmaya uğraşmadan bunu telefonunuza sorabilirsiniz. O sizin yerinize hem yerinizi bulur hem gideceğiniz yeri tarif eder. Yani arkanıza bakmadan rahatlıkla kullanabileceğiniz bir uygulamadır.

Telefonunuz üzerinden aktif ettiğiniz bu uygulamanın seçeceklerinden dilediğiniz cinsiyete çeviri yapabilirsiniz. Erkek ya da kadın seslendirme çeşitleri mevcuttur. İphone ya da ipad’de ana ekran tuşuna basılı tuttuktan sonra 2 sinyal sesinden sonra aktif edebilirsiniz. Bir de bunun yanında Hey Siri özelliği vardır. Buradaki amaç ise sizin ayarlardan sonra ana ekran tuşuna basarak çalıştırmanızdan öte hiçbir tuşa basmadan siriyi aktif hale getirmenizi sağlayacaktır.

Bu sistemler şüphesiz başını işten kaldıramayanlar için serpilmiş su olacaktır. Çünkü bu kişilerin her zaman yanlarında bir asistan vardır. Ki bu asistan her zaman yanlarında olamayacaktır. Ancak bir telefon onların eksikliklerini bu kadar iyi giderecektir. Ki muhtemelen bu yol üzerinden keşfedilen bir sistem olması olasılığı yüksektir. Bu sistem ile ilk karşılaştığınızda abartacağınız bir noktaya gelebilir ve sizi belki de biraz şımartabilir. Ancak gerçekte son zamanlarda en çok işe yarayacak uygulamalardan biri ve rakiplerine göre başta fark attıracak olması da kaçınılmaz bir durum olması gerek. İleri de günlük hayatımızı kolaylaştıracak daha neler çıkacak hep birlikte göreceğiz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments