Xiaomi Mi 6 Teknik Özellikleri

171

Xiaomi Mi 6 Teknik Özellikleri
Sonunda beklenen haber geldi ve Xiaomi Mi 6 Çin’de yapılan bir etkinlik ayağında duyuruldu. Muhteşem tasarımı ve sıra dışı donanım özellikleri ile dikkatleri çekmeye başlayan Mi 6’nın özellikleri belli oldu. Mi 6 tanıtıldıktan sonra ilk göze çarpan özelliği ise tasarımı oldu. Estetik bir görünüşe sahip olan bu telefon donanım özelliklerinden önce görsel bir şölen yaşatmayı başarmış durumda. Telefonun dış yapısı 3D olacak şekilde cam kaplama ile tasarlanmış. Bu tasarım telefon piyasası içerisinde bir devrim niteliği taşıdığını söylesek yalan olmaz sanırım. Tabi bu 4 tarafının cam şeklide tasarlanmasının tek göze çarpan eksikliği ise 3.5 mm’lik jak girişinin kaldırılması oldu.

Son zamanlarda telefonların dış etkilere karşı dayanıklılığını ölçen ıp sertifikalarındaki fırlamalarını görüyorken Mi 6’nın da ayrıca sim kart dayanıklılığı kendi sınıfında bir fark yaratacağının göstergesi olmuş durumda. Son çıkan telefonlarda olduğu gibi bunda da home tuşunun altına bir parmak sensörü sabitlenmiş durumda.

Telefonun ekran özelliklerine baktığımızda son derece göz sağlığını düşünen bir teknoloji ile karşılaştığımızı hatırlatmak isteriz. 5.15 inçlik bir ekrana sahip olan Xiaomi Mi 6, 1080×1920 çözünürlük ve 428ppi piksel sıklığında da sahiptir. Ayrıca IPS ekranın 16 milyon renk ile sizleri karşılayacağını da unutmayalım. Bunun yanında ekranda karanlık ışık teknolojisi bulunuyor. Bunun amacı 1 nitlik ultra karanlık ışık teknolojisi sayesinde ekranın mavi ışığını azaltıp göz sağlığınızı da düşündüğü bir gerçek.

Cihaz SnapDragon 835 işlemcisi ile geliyor. Ayrıca Adreno 540 grafik arabirimine de sahip. 6 GB RAM özelliği ve çift sim kart potansiyeli ile rakiplerine meydan okumuş durumda. Telefonun arkasında 2 adet 12 MP kamera ve önde ise 8 MP’lik kamera bulunuyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments