5g Ne Zaman Çıkacak

173

5g Ne Zaman Çıkacak?
Dünya henüz yeni yeni 4G hızına alışmaya başlamıştı ki şimdi de 5G ortalığı alevlendirmeye başladı. Şimdiden Asya, Avrupa ve ABD arasında yarış başlamış durumda. Söz konusu bu teknoloji sadece sanıldığı gibi sıradan bir iletişim arası değil, ülkelerin birbiri ile yarışabileceği boyutta sosyoekonomik bir farkın ortaya çıkabileceği muazzam bir güç. Şimdiden altyapıların hızlandırıldığı ve söz konusu yatırımların hedeflendiği  görülmekte.

5G teknolojisinin en erken 2020 yılında hayata geçirilmesi hedefleniyor. Hatta bu tarihte ilk ticari kullanım olarak ta Japonya’nın olimpiyat oyunlarında kullanılacağı belirtiliyor. Bu zamana kadar ise Avrupa işleri biraz hafife almayı düşünürken, Asya ve ABD, 4G teknolojisinin alt yapılarını tamamlama noktasına gelmiş. 2020’ye kadar 5G’ye geçiş için planlanan alt yapıyı sağlamak için 4G’nin seri standardına ulaşmaya çalışıyorlar.

The GSM Association’ın rakamlarına göre 4G teknolojisine geçiş süreci üzerinde dünya ülkelerinin 1.7 Trilyonluk bir yatırım yapmalarının beklendiği belirtildi. Bu büyük yatırım pastası içerisinde Ericcson, Huawei ve Nokia’nın bulunacağı bilinmekte ve iyi bir rekabet oluşacağı düşünülmekte. Tabi yakın tarihte Nokia’nın sektör içerisinde kayda değer rakiplerinin arasında yer alan Lucent’i satın alması, rekabet içerisinde büyük bir avantaj sağlayıp sağlamadığı zamanla görülecek.

Şu an ilk çıkan haberlere göre 5G’nin boyutu bir golf arabası kadar büyük olduğu yönünde. Tabi bu durum 2020’ye kadar yapılacak olan çalışmalar sonucu son derece iyileşme kaydedeceğine şüphemiz yok.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments