4K Tv Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

277

4K Tv Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?
Günümüz artık ileri teknoloji zamanı. Bugün bakıyoruz bilgisayar sistemlerinden telefonlara, oyun kalitelerine, sanal gerçekliklere. Hepsinde üst kalite görüntü bulunuyor. E tabi bu durum bir yandan da televizyon sektörlerine yansıyor. Bu haberler ve yenilikler aslında hiç te yeni değil. Sadece bu zamanlarda biraz daha yaygınlaştı. 4K televizyonlar yavaş yavaş yaygınlaştığı için insanlar da bu konularda araştırma yapmaya meyilli hale geldiler. Bu yazımızda da bu televizyonlar hakkında bilgi verelim dedik. 4K televizyon alırken ne gibi özellikler olmazsa olmaz onları sizlerle paylaşalım.

TV sektöründe artık telefonlarda olduğu gibi ultra piksel, çözünürlük renk ayarlamaları, ışık, arka fon, daha aklınıza ne gelirse pek çok seçenekte geliştirmeler yapılıyor. 4K’nın da büyük farkı çözünürlük faktörü.  Şimdi ise ilk etapta dikkat etmeniz gereken 3 özelliği sayacağım. Bunlar dışında yine istediğinize göre diğer özellikleri seçersiniz. Ancak bu 3 özellik mutlaka olsun.

Bazı yerler 4K televizyon adı altında diğer bir adı üçkağıt olan, sahte özellikteki televizyonları 4K adı altında satabiliyor. Burada yapmanız gereken her zaman marka tercih etmeniz olacaktır. 4K statüsündeki televizyonların 4096 x 2160 çözünürlüğü bulunduğunu biliyorsunuz. Akım hızının da aynı şekilde yüksek olması gerekmektedir. Ekran yenileme hızınızın 600 Hz dolaylarında olması sizin için bir avantaj olacaktır. Son zamanlarda 3D filmler oldukça yaygınlaştı. 3D özellikli bir eklenti sahip olması kaçınılmaz olacaktır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments