Class 10 Nedir

787

Class 10 Nedir?
İsmi bakımından her ne kadar yabancı bir kavram gibi gelse de aslında her zaman kullanılan ama farkında olmadığımız bir şeydir.  Class 10 dediğimiz olay bir SD KART sınıfıdır. Nasıl ki bilgisayarlarımızda ya da telefonlarımızda dosyaları açarken ya da yazdırırken bir okuma bir de yazma hızı varsa bu SD kartların niteliğinden kaynaklanmaktadır. İşin yani kısmı detaylı olarak aşağıda yer alacaktır.

Class sınıfında 4 adet seçenek bulunmaktadır. Bunlar Class2/4/6/10 olarak değişmektedir. Bunlardan Class 2 SD Kayıt, Class 4/6 Full HD kayıt ve Class 10 ise Full HD kayıt ve HD sıralı kayıt anlamına gelmektedir. Burada tabi ki de Class 10 seçeneği en yüksek seçenek olduğundan en iyisidir demeyeceğiz. Çünkü bağlı bulunacak cihazla olan uyumu da önemli bir faktör olacaktır.
Şimdi, cihazlarda hangi SD kart ile uyumlu olacağının bilgilendirmeleri mutlaka yapılıyordur. Ancak bu tarz bir bilgilendirmeye rastlamadıysanız da şunları bilmenizde fayda olacaktır.

  • Sınıf ( Class )
  • ‘’X’’ puanı
  • Depolama Alanı
  • Boyut

Class birimleri size kartınızın minimum yazma hızını gösteriyor olacak. ‘’x’’ puanı ise CD-ROM sürücüsüne kıyasla ne kadar hızlı olabileceğini belirtiyor. Örneğin burada 1x, 150KB/sn’ye denk gelecek şekilde Class 2 13x’lik bir yazma düzeyine sahiptir. Depolama alanına gelecek olursak, kart üzerindeki değer size bu alanın ne kadar depolayacağı hakkında bilgi veriyor olması demektir.

SD kartlarda da kullanım yerlerine göre kendi içerisinde boyutlara ayrılabiliyorlar.

  • Standart Boyut (32mm x 24mm)
  • Mini Boyut (31,5mm x 20mm)
  • Mikro Boyut (11mm x 15mm)

Akıllı telefonlar küçük kartları kullanırken Kamera gibi cihazlar daha büyük kart kullanımına sahip olabilirler. Daha sonrası ise sizin hangi kartı almak istediğinizi seçmenize kalıyor.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments