İphone X Teknik Özellikleri ve Fiyatı

167

İphone X Teknik Özellikleri
Son günlerde yapılan tanıtımlarda iphone’un yeni serileri kullanıcıları bir hayli etkilemişe benziyor. Birbirinden farklı ve özellikteki telefonlar için şimdiden heyecan dorukta ve beklemeye hazır insanlar. Peki ya iphone 7’ye göre nasıl özellikler geldi, neler değişti, bizleri ne bekliyor gelin bakalım.
İphone X için iphone8 plus’a baktığımızda çoğu özelliğin aynı olduğunu fark ediyoruz. Kamera olsun, işlemci, bellek, depolama gibi özellikler birbiri ile benzer. Kasa oranına bakıyoruz 81.23 lük bir oran ile yüksek bir fark yarattığını görüyoruz.

Genel olarak özelliklerin üzerinden geçecek olursak, 12 MP 2 adet arka kamerası bulunuyor. Bunlardan biri f/1.8 ve diğeri f/2.8 diyafram açıklığına sahip. 7 MP’de ön kamera bulunuyor. İphone 8/8 plus’ta olduğu gibi A11 B. İşlemci bulunuyor. Ekran boyutu ise 5.8 inç değerinde. 2 adet hafıza seçeneği bulunuyor. Bunlardan biri 64 GB ve diğeri 256 GB olmak üzere. Bluetooth 5.0 özelliği ve kablosuz sarj özellikleri oldukça büyük ilgi topladı şimdiden. Yalnız hızlı şarj özelliği konusunda yardımcı aparatlar gerekeceği konusunda söylentiler halen var. Ayrıca tanıtımda özellikle Face ID özelliğinden bahsedildi.

Kamera seçenekleri içerisinde 4K çözünürlük ve 60 pfs seçeneği bulunuyor. Geriye kalan kamera özellikleri halen değerini koruyor. Portreleme düşük ışık performansı, yüksek çözünülük ve fotoğraf kalitesi gibi. Optik ve dijital yakınlaştırma, vücut ve yüz yakınlaştırma, videoları oynatırken aynı zamanda yakınlaştırma seçeneği, videolara konum bilgisi ekleme seçeneği de diğer özellikleri arasında yer alıyor. Özellikle bu Face ID özelliği üzerinde bir hayli duruluyor. TRUEDEPTH kamera farkı ile yüz tanıma özelliği bayağı bir ilgi çekmiş durumda. Son olarak ta Uzay grisi ve Gümüş renkli kasa seçeneklerini kullanıcısına sunmaktadır.
iPhone X’in Tüm Özellikleri
Ekran: 5.8 inç OLED Multi Touch HDR ekran(458 ppi yoğunlukta 2436 x 1125 piksel çözünürlük)
İşlemci: A11 Bionic İşlemci(6 çekirdek)
RAM: 3GB RAM
Depolama Alanı: 64 GB/ 256 GB
Renk: Uzay Grisi, Gümüş
Kamera: 12MP f/1.8 diyaframlı geniş açı ve 12 MP f/2.4 diyaframlı telefoto arka kameralar
TrueDepth(Ön Kamera): 7MP f/2.2 diyaframlı HDR kamera.
%10 TRT Bandrolü vergisi eklendikten sonra 4135 TL
%25 Özel Tüketim Vergisi eklendikten sonra 5169 TL
%18 Katma Değer Vergisi eklendikten sonra 6099 TL
iPhone X’un ne kadar pahalı olduğunu anlamak için küçük bir örneğe bakalım.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments