Akıllı Telefonların Yavaş Şarj Alma Nedenleri

172

Akıllı Telefonların Yavaş Şarj Alma Nedenleri
Son zamanlarda günlük hayatımızda en çok kullandığımız elektronik cihazların başında akıllı telefonlar ve tabletler yer almaktadır. Bu gibi cihazların hayatımızı kolaylaştırdığı gibi farklı sorunlarıyla karşımıza gelmektedir. Genel olarak ise bu sorunlar yazılımsal ve fiziksel sorun olmak üzere iki farklı durum olarak karşımıza gelebilir. Bu sorunları ise yazılımsal olarak karşımıza çıkanları yeni yazılım yükleyerek yada format atarak yapabiliyoruz. Fiziksel olarak karşımıza çıkan sorunlar ise genel olarak para değişimi olarak yapabiliyor ve kullanmaya devam edebiliyoruz. Bu yazımızda bu sorunlardan yavaş şarj olma durumunu incelemek istedik.. Akıllı telefonumuz neden yavaş şarj olur bunları görelim..

1- Şarj sorunlarından yada yavaş olma sorunlarından birisi orijinal şarj aletinin yada kalitesiz bir şarj aleti kullanımından kaynaklanan bir sorun olmasıdır. Yeni bir telefon satın aldıysanız genel olarak kutu içerisinden orijinal ürün çıkmaktadır. Bu durumda cihaz hızlı şarj olacaktır ve ortalama batarya durumuna göre 60 – 90 dakika gibi bir zamanda cihazınız şarj olacaktır. Tabi son olarak piyasada farklı cihaz özelliğine sahip akıllı telefonlarda çıktı. Hızlı şarj olan cihazlar bulunuyor. Yani 30 – 40 dakika gibi kısa sürelerde cihaz şarj olabiliyor ve kullanmaya hazır oluyor.

2- Şarj soketi arızaları yada pislikten dolayı yavaş şarj olabiliyor. Eğer cihaz soketi bölümünde pislik yada farklı bir cisim varsa temizlenebilir ve sorun giderilebilir. Tabi bu temizlik işlemini biraz dikkatli yapmalısınız.. Eğer metal bir cisim ile bu işlemi yaparsanız sorun yaratabilir ve dikkatli olmanızda fayda var diyebiliriz.

3- Kablosuz şarj cihazları ile şarj etmeye çalışıyorsanız biraz yavaş olacaktır. Özellikle kalitesiz bir kablosuz şarj cihazınız varsa çok ağır olabilir ve sorun olabilir. Kablosuz şarj cihazlarının avantajlı kısmı ise şarj soketi arızalarını sıfıra indirmek olacaktır ve daha uzun ömürlü şarj soketleriniz olacaktır.

4- Telefonunuz şarj durumundayken siz cihazınızı kullanıyorsanız bu durumda etkileyecektir. Buradaki durum siz cihazınızı oynarken dolarken kullanmak ve şarj durumunu etkileyecektir.

5- Özellikle android bir akıllı cihazınız varsa arka planda çalışan uygulamaları kapatarak şarj takınız yada işinize yaramayan bir uygulama varsa siliniz yada kapatınız. İlk durumdaki gibi etkilemesede az ölçüde etkileyecektir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments