Apple, iPhone’ların Pillerini Uygun Fiyata Değiştirecek

340

Apple, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalardan sonra büyük tepkiler çekmişti. Bildiğiniz gibi Apple eski model cihazlarında cihazlarını yavaşlattığı ve birçok dava ile karşı karşıya kaldığını açıkladı. Bildiğiniz gibi Apple eski model cihazlarında batarya durumunu etkileyecek bir işlem yaptığınız ve cihazın hız problemi yaşattığını ve yeni cihazlara yönelttiğini açıkladı. Tabi bu kullanıcılar arasında hayal kırıklığına yol açtı ve Apple düşmanlığı biraz daha arttı diyebiliriz. Apple konuyla ilgili nasıl bir politika izleyeceğini yavaş yavaş belli etmeye başladı.

Hangi marka olursa olsun neredeyse tüm akıllı telefonlarda yeni güncellemeler sonrasında cihazların yavaşlatıldığı ve performans ve güç sorunları yaşandığını biliyoruz. Buradaki genel durum güncellemelerin cihazlara ağır gelmesi ve yavaşlamaların olması oldu. Tabi Apple bu durumu biraz daha açıkladı ve bilinçli bir yavaşlatma yaptıklarını açıkladı ve tepkileri üzerine çekti. Apple şimdi ise büyük bir çoğunluğu ABD vatandaşları tarafından açılan davalar ile uğraşmaktadır

Apple, Uygun Fiyata Pil Değişimi Yapacak
Apple birçok dava karşısında neler yapacağı nasıl bir yol izleceği merak konusuyken Apple firması özür mahiyetinde iPhone ünitelerindeki pilleri çok uygun bir fiyata değiştireceğini açıkladı. Garanti kapsamında olmayan Apple cihazlarda firma pil değişimi olarak 79 Dolar gibi bir ücret üzerinden batarya değişimi yapıyordu. Tabi durumdan sonra ise Apple bu fiyatı 29 Dolar olarak açıkladı ve işlemlerinin Ocak 2018 ila Aralık 2018 arasında yapılacağını duyurdu. Hatta sonra bir güncelleme ile Apple pil sağlığını görebileceğiniz yeni bir İOS güncellemesi ile pil sağlığını görebileceksiniz.

Apple’ın cihazları planlı bir şekilde yavaşlatması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu durum sizi farklı markalara yönlendirir mi ?

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments