Ücretsiz Hotspot Nasıl Yapılır

191

Hotspot Nedir
Açık kamusal bir alanda, bir cihaz yardımıyla internete bağlandığınız oldu mu? Bu bağlantı mobil veriler ile sağlanıyorsa, Hotspot kullanıyorsunuz demektir. Yani, kamusal bir bölgede yerel ağlar yardımı ile internete bağlanmaya imkân sağlayan cihazların kullandığı veri erişim ağına Hotspot adı verilir.

Hotspot, WİFİ teknolojisini kullanan bir sistemdir. Öylesine paylaşıma açık ve pratik bir sistemdir ki, üniversitelere, liselere, restoranlara, kafelere, alışveriş merkezlerine, duraklara, otoparklara hatta ve hatta mezarlıklara bile uygulanabilecek kadar pratik bir sistemdir ve uygulandığı alandaki tüm herkesin internete bağlanmasına olanak sağlar.

Ücretsiz Hotspot Nasıl Yapılır
Bildiğiniz gibi son günlerde en çok konuşulan durumlardan birisi gsm operatörlerinin artık Hotspot yani internet paylaşımı işlemi üzerinden ücret isteyeceği yani Turkcell 2 GB bir paylaşım için 9 TL gibi bir internet ücreti alacağını açıkladı. Tabi sadece tek yöntem olmayan bir durum ve internet paylaşımını ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz.

İlk olarak bu işlemi yapabilmeniz için elinizde Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefonunuz bulunmalıdır. Cihazınız üzerinden Google Play’e giriş yapınız. Daha sonra ise “EasyTether” uygulamasını indiriniz. .“EasyTether” uygulaması ücretli Pro, ücretsiz Lite sürümü bulunmaktadır. Siz Lite sürümünü indirerek kullanabilirsiniz. Lite sürümünü indiriniz ve uygulamayı açınız.

1- Uygulamayı açınız ve bağlantı olarak Bluetooth seçeneğini aktif hale getiriniz.
2- Bluetooth Setup Wizard sekmesine geliniz.
3- Eğer bilgisayarınızı bağlanmak istiyorsanız yani internet bağlantınızı bilgisayarınız üzerinden kullanmak istiyorsanız Windows Setup bölümüne geliniz. Buradan driver dosyalarını indirerek bilgisayarınız üzerinden açınız yada bilgisayar üzerinden bağlantınızı açarak yüklemeye başlayınız.

4- Bilgisayarınız üzerinden kurulum işlemlerini gerçekleştirerek uygulama üzerindeki işlemlere başlayınız.
5- Daha sonra ise EasyTether uygulamasına sağ tıklayarak “Bluetooth: All Paired Devices” seçeneğine tıklayın.Bluetooth açık görüldükten sonra telefonunuz görülecektir. Şimdi ek bir ücret ödemeden telefonunuz üzerinden kullandığınız internet bağlantısını paylaşabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments