Huawei P20 Lite Teknik Özellikleri

86

Huawei P20 Lite Teknik Özellikleri
2018 yılının en çok merak edilen telefon modellerinden biri olan P20 Lite, kullanıcıların gözdesi haline gelmeyi başardığı gibi, özellikleriyle ve tasarımıyla da ön plana çıkmıştır. 5.84 inç ekran büyüklüğü bulunan telefonda aynı zamanda 1080×2280 çözünürlük vardır. Çentikli bir yapısıyla gözleri alan telefonda IPS ekran kullanılmıştır. İşlemci gücünü Kirin 659’dan alan P20 Lite, güçlü bir yapıya sahiptir. Kirin 659 işlemcisinin 4 çekirdeği 2.36 GHz hızla çalışırken diğer 4 çekirdeği ise 1.7 GHz hızla çalışmaktadır.

Cihazda 4 GB ram bulunduğu gibi 32 GB ve 64 GB olmak üzere iki çeşit dahili hafıza seçeneği sunulmaktadır. Seçilecek hafıza boyutu tamamen kullanıcıya bırakıldığı gibi 256 GB’a kadar micro SD kart takarak hafızayı genişletebilmek mümkündür.

Kamera bakımından da oldukça güzel vaatlerde bulunan Huawei P20 Lite’da, arka kısımda 16 megapiksel çözünürlükte f/2.2 diyaframa sahip ana kamera bulunmaktadır. Ana kameranın yanı sıra 2 megapiksel çözünürlükte ikincil kameraya da yer verilmiştir. Arka tarafta yer verilen iki kamera sayesinde mükemmel çekimler yapmak mümkündür. Ayrıca önde bulunan kamera da 16 megapiksel çözünürlüğe ve f/2.0 diyaframa sahiptir. Ön kamerası sayesinde de mükemmel denilebilecek öz çekimler yapmaya olanak sağlamaktadır. 145 gram ağırlığında olan P20 Lite’da işletim sistemi olarak Android 8.0 Oreo’ya yer verilmiştir.

Göz Alıcı Tasarım
Çentikli bir ekran yapısına sahip olmasının yanı sıra telefonun arka yüzünde cam bir tasarıma yer verilmiştir. Bu tasarım parmak izlerini üzerinde bıraksa da göz alıcı bir tasarıma sahip olduğu gerçeğini değiştirememektedir. Arka kısımda bulunan kameralara dikey şekilde yer verilmiştir. Kameraların altlarında bulunan yazıların yatay şekilde yazılması ise telefona bir fotoğraf makinesi görünümü sağlamıştır. Bu görünümü sayesinde güzel bir tasarıma sahip olmayı başarmıştır.

Ön yüzeyinin tasarımında yer verilen normal materyaller dışında ek bir özellik yoktur. Fakat %80.5 ekran gövde oranına sahip olması, ekranın gövdenin tamamına yakınını kapladığı görülmektedir. Gövdenin neredeyse tamamını kaplayan ekran ise daha güzel bir görüntü oluşmasını sağlamıştır. Kısacası tasarımında bazı sıkıntılar çıksa da dışarıdan görünümünün çok güzel olduğunu söyleyebilir, hatta görebiliriz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments