Apple iPhone XS Max Teknik Özellikleri

105

Apple iPhone XS Max Teknik Özellikleri
Teknolojide dünya devi olan Apple’ın son olarak piyasaya sürdüğü telefonlardan birisi iPhone XS Max’tır. Yıllardır iPhone serisiyle dünya üzerinde en çok kullanılan telefonları üretmeyi başaran Apple, XS Max ile olay yaratacak özellikleri kullanmayı başarmıştır. Gerek görünüşü gerekse performansı ile öne çıkan XS Max kullanıcılar tarafından sevilecek gibi duruyor.

Kaliteden Ödün Vermeyen Özellikler
Apple henüz yeni diyebileceğimiz bir zamanda piyasaya sürdüğü XS Max telefonlarda, 7 nanometrelik yapım aşamasından geçen ilk işlemci olan A12 Bionic’i kullanmıştır. Vortex olarak adlandırılan 2 çekirdek ve tempest olarak adlandırılan 4 çekirdek ile kullanıma hazır olan bu işlemcide toplamda 6 çekirdek mevcuttur. Bu işlemciye 4 çekirdekli GPU ara birimi ve Neural Engine isimli yapay zeka biriminin eşlik etmesi de XS Max’ın ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösteriyor. IPhone X modellerinde yer alan A11 Bionic işlemcisine göre %15’lik bir oranla daha iyi performansa sahip bu işlemci sayesinde XS Max daha da ön plana çıkacakmış gibi duruyor. 4 GB ram seçeneği bulunan XS Max’ta 64 gb, 256 gb ve 512 gb olmak üzere 3 farklı depolama alanı seçeneği mevcuttur.

Ekran Özelliklerinde Farklı Deneyimler
6.5 inç boyutlarında OLED panel kullanılmış bir ekran türü bulunmaktadır. Çentikli tasarımına devam eden Apple, 1242×2688 ekran çözünürlüğüne yer vermiştir. Ekranın 458 ppi piksel yoğunluğu ve 120 Hz tazeleme oranı bulunmaktadır. 3D touch ve true tone teknolojilerinin de yer verildiği panelde ekranın parlaklık oranı 102.9 santimetrekare oranındadır. Ekrandaki kasa-ekran oranının %84.4 olması da önceki modellerde olduğu gibi çekici bir görünüme sahip olduğunu göstermektedir. Ayrıca ekranın Dolby Vision ve HDR10 teknolojilerine yer verdiğini de göz ardı etmemek gerekir.

Mükemmel Kamera İle Mükemmel Deneyimler
İşlemci ve özellikleri konusunda iddialı olan XS Max, kamerası konusunda da bir o kadar iddialı. Telefonun arka kısmında 12 megapiksel çözünürlüğünde 2 adet kamera yer alıyor. Ana kamera f/1.8 diyafram açıklığına sahip olup geniş açılıdır. İkincil kamera ise f/2.4 diyafram açıklığına sahiptir ve telefoto kamera şeklinde kullanılır. Bu iki kameranın özellikleri ve lensleri sayesinde mükemmel kaliteye sahip çekimler yapmak mümkün. Kameraların yanı sıra birçok kamera özelliği ve çekim modu da bulunmakta. Kamera aynı zamanda 2x optik zoom yapabilme özelliğine de sahip.

Video çekimi yaparken arka kamerada bulunan HDR, Quad-led Dual tone flash, 4K ve stereo gibi kayıt özelliklerinden yararlanılabilmektedir.

XS Max’ta bulunan ön kamera, önceki modelde olduğu gibi 7 megapiksel çözünürlüğe sahip. f/2.2 diyafram açıklığına sahip bu kamerayla da mükemmel öz çekimler yapmak mümkün. Ayrıca Face-ID özelliği de tanımlanmış ön kamera ile, güvenlik önlemleri de elden bırakılmıyor.

Kablosuz Şarj İmkanı
3174 mAh batarya bulunduran XS Max’ta kablosuz şarj yapabilme özelliği de bulunmaktadır. Pil kullanımı oldukça düşük derecede olan iPhone modelleri gibi, bu modelde de güç tasarrufu ön plandadır. Bunların yanı sıra 4.5 G desteği gibi bilinen özellikler de mevcuttur.

Farklı Bir Tasarım
İPhone X izinden devam edilerek çıkarılan XS Max, bugüne kadar üretilen IPhone’lar arasında en büyüğü olması ile dikkatleri çekiyor. 208 gram ağılığındaki telefon, ekran yapısı ve görünüş itibariyle kullanıcılarını büyülemeyi başarıyor. Suya ve toza dayanıklılığı konusunda sertifikaları bulunan telefon, uzay grisi, gümüş ve altın olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle karşımıza çıkıyor. Dahili hafıza boyutlarına göre belirlenen fiyatlar 1099 dolardan başlamaktadır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments