Xiaomi Redmi Note 9S Teknik Özellikleri

335

Son zamanlarda telefon sektöründe dış tasarım oldukça önemli bir hal aldı. Durum böyle olduğu için Xiaomi markası bu açıdan sektörün en büyüklerinden biri diyebiliriz. Xiaomi’nin yeni çıkardığı telefon modeli olan Redmi Note 9s, Gorilla Glass markasının üretmiş olduğu oldukça dirençli bir cama sahip. Telefonun ekranı LCD ile desteklenmiş ve pil ömrü oldukça uzun. Bu model, fiyatına göre oldukça iyi bir performans sunuyor ve en yeni Android sürümüne sahip. Kullanıcılardan gelen değerlendirmelere bakılacak olursa bu telefon tam bir fiyat performans ürünü fakat şarj hızı pek de tatmin edici bir seviyede değil…

Kamera Özellikleri

Telefonun birincil kamerası 48 MP Samsung ISOCELL GM2 sensörüne sahip. Bu sensör ayrıca Samsung GM1 sensörünün yükseltilmiş bir diğer versiyonu. Kamerada ki piksel sayısı 48 MP’e düşürülmüş fakat görüntü kalitesi bir hayli artmış. Bu kamera ile çekilen fotoğrafların ayrıntılarına bakılınca bu ayrıntıların oldukça yüksek olduğu hemen fark edilebiliyor. Kullanıcıların yorumlarına göre güneş, sensör üzerine vurduğunda birtakım poz sorunları yaşanabiliyor fakat pozometreyi manuel olarak kullanabilme özelliği sayesinde bu soruna hızlı bir çözüm bulunuyor.Telefonun lensi odaklanmada bazen sorunlar çıkartsa da ekrana dokunarak odaklama yapabilir ve bu duruma yine hızlı bir çözüm üretebilirsiniz.

Ekran Özellikleri

Note serilerine ait telefonlarda genellikle çok üst düzey bir ekran bulunmaz. Telefonun fiyatı ne ise, ona göre bir ekran tercih edilmekte. Yani bir nevi fiyat/performans gibi. Bu kapsamda Note 9s, 60 HZ’lik bir ekran ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Xiaomi markasının rakipleri, Note 9s ile aynı segmentte olan telefonlarında 90 HZ’lik bir ekran kullanmayı tercih ederken Note 9s de 60 HZ’lik bir ekran bulunması kullanıcıları biraz şaşırttı fakat yine de Note 9s’in ekranı rakiplerine göre daha dirençli olduğu için bu durum kullanıcılar için pek de sorun teşkil etmedi.

Yazılım Özellikleri

Arayüz, Android tabanlı MIUI 11 ile desteklenmekte. Note 8 Pro da MIUI 10 kullanıldığını göz önüne alırsak, Redmi Note 9s yazılım açısından daha güncel bir telefon. Diğer alt modellere göre Note 9s’in arayüzünde birtakım değişiklikler meydana geldi. Bu değişikliklerini birkaçı; Karanlık mod, her zaman açık olan ekran, yeni gelen duvar kağıtları ve yeni simgeler şeklinde. Bu telefon modelinde olduğu gibi önceden yüklenmiş bazı uygulamalar yine kaldırılamıyor. Arayüzün temaları ve genel etkileşimleri ise kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmiş. Ayrıca temaları ve başlatıcıları özelleştirme gibi farklı hareketler ile gerçekleşen eylemleri değiştirmek için artık çeşitli seçeneklerde bulunuyor.

Müzik Ve Ses Özellikleri

Redmi Note 9s de 3.5 mm jak girişi bulunuyor. Bu jak girişi sayesinde kullanıcılar doğal olarak kulaklıkları ile müzik dinleme keyfine varabiliyor. Telefonun ses çıkışı oldukça kaliteli olduğu için kulağa gelen herhangi boğuk bir ses yok. Telefonun hoparlöründeki seste gayet yüksek ve kaliteli ancak bas özellikleri yeterli seviyede değil. Cihaz AptX, AptxHD ve LDAC gibi sürümleri destekliyor, yani bu sayede bluetooth kulaklıkları da kullanabilirsiniz. Eğer sahip olduğunuz kulaklık gereken kodek bileşenini barındırıyorsa oldukça yüksek kaliteli bir müzik deneyimi yaşayabilirsiniz.

Pil Özellikleri

Telefonun açık ara en çok beğenilen özelliği pil ömrü. Note 9s, 5.020 mAh değerinde büyük ve güçlü bir pile sahip. Bu pil, Redmi telefonlar arasında şimdiye kadar ki en büyük pillerden birisi. Yapılan testlere göre telefon, bu pil sayesinde 28 saate kadar dayanabiliyor. Yani kullanıcılar bu pil sayesinde eğer telefonu çok yoracak uygulamalara girmez ise, günü çıkartabilirler. Pil büyük olduğıu için 18W hızlı bir şarj eklenmiş, bu aslında iyi bir özellik fakat diğer telefonlar ile karşılaştırılır ise sınıfta kalabilir. Sonuç olarak ortada oldukça güçlü ve büyük bir pil var ve bu pil için 18W hızlı şarj aslında çokta yeterli değil. Telefonu sıfırdan yüz’e şarj etmek ortalama 130 dakika civarı sürüyor.

Tasarım Özellikleri

Telefonun tasarımında en çok dikkat edilen unsur kesinlikle arka panel. Telefon Gorilla Glass 5’e sahip ve bu cam oldukça parlak. Kamera modülü ise telefonun tam merkezine monte edilmiş durumda. Kameralar dikdörtgen modül içerisine yerleştirilmiş ve hemen altlarına led bir flaş eklenmiş. Parmak izi tarayıcısı ise diğer modellerden farklı bir şekilde güç düğmesinin üzerine yerleştirilmiş. Telefonun hemen alt kısmında ise USB-C bağlantısı bulunmakta. Son olarak telefon 209 gram ağırlığında ve su sıçramalarına karşı P2i kaplamasına sahip.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments