Redmi Note 6 Pro Teknik Özellikleri

96

Redmi Note 6 Pro Teknik Özellikleri
Xiaomi, Redmi Note 5 Pro’dan sonra Redmi Note 5 Pro’ya göre oldukça güzel ve gelişmiş olan telefonu Redmi Note 6 Pro’yu kullanıcılarıyla buluşturdu. Önceki modeline göre farklılıklar eklenmesiyle güzel bir telefonun ortaya çıkması sağlandı. Redmi Note 5 Pro’da olmayan dikkat çekici özelliklerin bu telefona eklenmesiyle kullanıcıların beğenileri kazanıldı. Note 6 Pro’da gelen çentik özelliği Redmi’nin de bu teknolojiye geçmesini sağladı. Ayrıca kamerasında kullanılan yapay zeka ile daha net ve çekici fotoğraflar çekilebiliyor.

Çinli teknoloji devi Note 6 Pro’da, 6.26 inç bir ekrana yer verdiği gibi, bu ekran 1080×2280 çözünürlüktedir. IPS LCD bir ekrana sahip olan modelde, 403 ppi piksel kullanıldı. Bu tasarımıyla göz almayı ve kullanıcıların beğenisini toplamayı başardı.

Grafik işlemcisinin gücünü Adreno 509 GPU’dan almakta olan cihazda işletim sistemi olarak Android 8.1 Oreo tabanlı MIUI 9’a yer verilmiştir.

Yapay Zeka İle Farklı Bir Fotoğraf Deneyimi
Note 6 Pro’nun arka tarafında bulunan ana kamera 12 megapiksel çözünürlüğe ve f/1.9 diyafram açıklığına sahiptir. İkincil kameranın çözünürlüğü 5 megapikseldir ve f/2.2 diyafram açıklığına sahiptir. Yapay zeka ile de desteklenen ikili kamera sistemiyle mükemmel denebilecek ölçüde fotoğraflar çekmek mümkün. Bu özelliklerin yanı sıra kamera içinde birçok çekim türü de mevcuttur.

Önde ise 20 megapiksel çözünürlüğe ve f/2.0 diyafram açıklığına sahip derinlik kamerası bulunmaktadır. 2 megapiksel çözünürlük ve f/2.2 diyafram açıklığına sahip sensörü de bulunmaktadır. Bu ikilinin birleşimiyle ön kamerayla da mükemmel çekimler yapmanın mümkün olduğunu görüyoruz.

Note 6 Pro üzerinde bulunan 4000 mAh kapasiteli batarya ile sık kullanımlarda 1 günü, ara sıra kullanımlarda ise 2 günü rahatlıkla geçirmek mümkün. İşlemci olarak Qualcomm’un 8 çekirdekli Snapdragon 636 işlemcisine yer verilmiştir. Xiaomi, bu hareketiyle orta segment bir telefonda kullanılacak en iyi işlemciyi kullandığı gibi, fiyat/performans uyumunu biraz daha iyileştirmiştir. Redmi Note 6 Pro’nun, 3 GB ram ve 32 GB dahili hafızaya sahip modelinin yanı sıra 4 GB ram ve 64 GB dahili hafızaya sahip bir modeli daha bulunmaktadır. Hafıza ram oranlarına göre tercih yapmak kullanıcıya bırakılmıştır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments