Sony Xperia Z5 Batarya Testi

871

Sony Xperia Z5’in 2900mAh pil hacmi bulunmaktadır. En son piyasaya sürülen Iphone 7 marka telefonun pil hacmine oranla gayet yüksek bir seviyeye sahip olsa ad, Sony’in batarya kullanım süresini asıl uzatan faktör, stamina modudur. Bu mod, pek çok Xperia modelinde bulunan, pil kullanım süresinde çok etkili bir mod olarak karşımıza çıkmaktadır. Tamamen yazılımsal bir içerik olan Stamina, Android 6.0 Marshmallow ile çok daha farklı bir boyuta taşınmıştır. Cihazın, teknik özelliklerini indirgemeden, pil uzatma imkanı sağlayan gelişmiş bir arabirim.

Marshmallow güncellemesi ile birlikte, Stamina, Xperia Z5’i pil kullanım şampiyonu yapacağı öngörülüyor. Ancak, güncellemenin ne zaman yapılacağı hakkında şuan kesin bir bilgi mevcut değil.

Telefon Görüşmesi ve İnternet Bağlanımı

Sony Xperia Z5’in 2900mAh’lık pili ve Stamina modu sayesinde, 1500 dakikalara kadar telefon görüşmesi yapılmasına olanak sağlayabiliyor. Üstelik bu sayı, standart telefon görüşmesi için değil, 3G görüşmeleri için. Standart görüşmelerde ise sayı 2000 dakikalara kadar çıkabilir. Ancak, bu çok yuvarlak bir tahmindir. Bir de, 1500 dakika telefonun diğer sistemleri kapalı olduğu haldeki sayıdır. İnternet açık, parlaklık yüksek seviyede, bildirim gelen bir Sony Xperia modelinde bu sayı 700 dakikalara kadar inebilmektedir. Bir de Stamina modu kapalıysa, 500 dakikalara kadar düşmesi muhtemel.

Telefon ile 3G internete bağlı bir şekilde, 1200 dakika kalabilirsiniz. Yine yukarıda olduğu gibi bu sayı, cihazın diğer servisleri kapalı olduğu düşünülerek verilmiştir. Titreşim modunun açık kalması, parlaklığın yüksek seviyelere yakın bulunması, hem parlaklık hem ses isteyen uygulamaların (oyun, Instagram vb.) sürekli açık kalması halinde süre 300 dakikalara kadar inebilmektedir. (Ortalama 5 saat.)

Sony Xperia Z5’in pil kullanım süresini arttırmak çok kolay. Bir kere her şeyden önce telefonun Stamina modu etkin olmalıdır. Bundan sonra, parlaklık seviyesi en düşüklerde, titreşimi ve tuş sesli ikaz sistemi kapalı olmalıdır. İhtiyaç olmadığı zamanlarda interneti kapalı konumda tutmanız (Wifi ya da mobil ikiside.) size %45 oranında bir güç tasarrufu sağlayabilmektedir. Ayrıca telefonu sessiz konumda kullanmanız %20 oranında güç tasarrufu sağlayacaktır. Tüm bunları yapmanızda ise güç tasarrufunuz %80lere kadar çıkabilmektedir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments