Apple iPhone 6 Plus Batarya Testi

2673

Tüm bir yıl onu bekledik ve senenin sonunda elimizdeydi, neden mi bahsediyoruz? Apple devinin yeni gözdesi iPhone 6 Plus’dan. Ve işte şimdi Apple iPhone 6 Plus modelinin pil ömrüne daha yakından bakmanın tam zamanı.

Apple-iPhone-6-Plus

Apple’ın en büyük iPhone modeli iyi performans için büyük beklentilere neden oldu. Ve aynı zamanda kendi sınıfındaki modeller (iPad’leri saymazsak) arasında en büyük pili taşıyan cihaz bu yüzden kolayca küçük iPhone 6’yı geçmesi gerekir. Ve öyle de oldu, sonuçlar ayrıntılarda.

iphone-6-plus-batarya-ömrü

iPhone 6 Plus ilk testimiz olan 3G arama testinde neredeyse bir gün denebilecek rekor bir süre olan 23 saat 49 dakika ile Sony Xperia Z3 ü de geride bıraktı. Hatta Samsung Galaxy Note 3 modelinden 3 saat daha fazla dayanıklılığa da sahip olduğunu gösterdi. iPhone 6 modelinde ise bu süre şaşırtıcı şekilde 11 saat ile sınırlı kaldı.

İPHONE-6-PLUS-KONUŞMA

Eğer yüksek çözünürlüklü büyük ekranlı bir akıllı telefon için almak istiyorsanız bu telefonun sağlam bir web tarama deneyimi olması öncelikler listenizde üst sıralarda olmalı. Bu testte iPhone 6 Plus kesintisiz web taraması sırasında 9 saati biraz geçen bir sonuç elde etti. iPhone 6 Plus web tarama testimizde üst sıralarda yer almıyor ancak bu derece ekran çözünürlüğüne ve büyüklüğüne sahip bir model açısından bakarsak iyi denebilir.

iphone-6-plus-web

Apple iPhone 6 Plus 401ppi ekranıyla gerçekten kaliteli bir ekrana sahip olduğunu gösteriyor. İnanılmaz ekran kalitesi ile iPhone 6 Plus 11 saat 15 dakika dayandı video oynatma testinde. iPhone 6 bu testte 9 saat 24 dakika sonuca ulaşırken Galaxy Note 3 bundan 2 saat daha fazla dayandı.

iphone-6-plus-video

Sonuçlar bir araya getirilince iPhone 6 Plus 79 saat batarya dayanıklılığına sahip görünüyor. Bu sonuçla iPhone 6 Plus telefonlar arasındaki batarya testinde ilk 20’ye phablet arasında ise ilk 10 arasında kendisine yer buluyor.

iphone-6-plus-batarya-testi-sonucu

Not: Bu testler Türkiye şartlarında değişiklik gösterebilir.

Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Ertan Dönmez

Şu bataryaları isteseler 4 gün gidecek şekilde üretirler ama neden yapmıyorlar hala anlamış değilim.