2. El Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

345

2. El Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Bildiğinizi gibi olmazsa olmaz olarak kullandığımız araçların başında artık akıllı cep telefonları ve tabletler gelmektedir. Gerek sıfır olarak satın alabiliriz, gereksede ikinici el olarak satın alabiliriz. Sıfır olarak satın alma yapmak istediğimiz zaman ilk planda olan durum özellikleridir. Fakat 2. el olarak cihaz satın almak isterseniz bu durum biraz daha farklı olacaktır. Zaten sizin için fırsat cihazı olacaksa zaten aklınızda olan ve araştırdığınız bir cihaz almış olacaksınız. Peki araştırdınız ve aklınızda olan bir cihazı satın almadan önce nelere dikkat etmelisiniz yani 2. El Cep Telefonu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz onu görelim..

Cihazın hangi işletim sistemine sahip olduğu önemli değil yani işletim sistemi olarak bir tercih durumu size kalmıştır. Cihazı satın alırken nerele dikkat etmelisiniz onları sıralayalım.. Bu bilgilerde sıra pekde önemli değil yeterki çalışsın
– Cihazın şarj olup olmadığını kontrol ediniz.
– Cihazın Wifi ve Bluetooth bağlantısını kontrol ediniz.
– Cihazın kameralarını kontrol ediniz
– Özellikle şebekesini kontrol ediniz ve sim kart takarak şebeke durumunu bakınız. Şebeke durumunu ise 3G ve 4G olarak kontrol ediniz. Cihaz 4G bağlantısı açıktı ve olduğunuz yerde 4G çok iyi çekmeyebilir o yüzden ful bir çekim olmayacaktır. O yüzden aldanmayınız ve cihaza bozuk damgası vurmayınız.
– Cihaza sim kart taktıktan sonra vaktiniz varsa biraz kullanınız ve hemen karar vermeyiniz. Bazı cihazlarda şebeke ful çekebilir ama siz o numarayı aradığınız zaman ulaşılmayabilir ve bu bir dolandırıcı işidir yada satan kişide bunu bilmeyebilir o yüzden cihaza taktığınız hattı arayınız ve deneyiniz bu arada ses kontrolüde yapmış olacaksınız.

– Fiziksel olarak çevresine bakınız gözünüze çarpan kırık dökük bölümleri var mı yada çatlak var mı bakabilirsiniz.
– En önemli bölümlerden birisi ise hatta en önemlisi cihazın imei numarasını mutlaka kontrol ediniz. Bazı cihazlar çalıntı olabilir ve siz bunu devletin sitesinden kontrol etmelisiniz.

Yukarıda görüldüğü gibi çalıntı olan yada savcılığa verilen bir cihazın imei sorgulama sonucunda verdiği sonucu görüyorsunuz. Cihaz çalıntı olabilir ve siz sorgulama yaptığınız zaman karşınıza bu şekilde çıkacaktır.
Not : Birinden cihaz satın almak istiyorsanız ve en önemli madde olarak söylediğimiz son madde için satın aldığınız kişinin kimlik fotokopisi, cihazın faturasını ve kimlik üzerine sattığına dair imza, kendisine ulaşabileceğiniz telefon numarasını mutlaka alınız.
Akıllı Telefonunuzun IMEI Numarasını Nasıl Öğrenebilirsiniz

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments