Yurtdışından Gelen Cep Telefonu E-Devlet Üzerinden Kaydetmek
Yurtdışından Gelen Cep Telefonu yada Sim kart kullanan imei numarası olan cihazıları kullanabilmek için kayıt ettirmek gerekmektedir. Bu işlem için gerekli olan Cep Telefonu Harcını ödeyerek kendi pasaportunuza yada farklı bir kişinin pasaportuna kayıt ettirerek kullanabilirsiniz. Bu konumuzda Yurtdışından Gelen Cep Telefonu E-Devlet Üzerinden Kaydetmek yada kısa yoldan bu işlemi nasıl yapabilirsiniz onu anlatmak istiyoruz.
1 – Yurtdışından getirdiğiniz cep telefonunuzu kayıt ettirmek için bir pasaporta ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu pasaport ise 120 gün içerisinde farklı bir ülkeye giriş çıkış yapmış olmalıdır ve son 2 yıl içerisinde farklı bir cihaz kayıt ettirmiş olmamalıdır. Daha sonra ise E-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ kayıt işlemine başlanabilir.
2 – Daha sonra ise E-Devlet sistemini kullanabilmeniz için PTT’den E-Devlet şifresi almanız gerekmektedir. E-Devlet kullanıcı adınızı ve şifrenizi aldıktan sonra Pasaport üzerinde Yurda giriş tarihi ve Pasaport Numarasını doğru bir şekilde bilmelisiniz.


3 – Kayıt işlemi için Cep Telefonunuzun İmei numarasını öğrenmeniz gerekmektedir. Bu numarayı cihazınızın ayarlar bölümünden, telefonun kutusunun üzerinde yada arama bölümüne giriş yaparak *#06# Yes dedikten sonra karşınızı kayıt ettirmek istediğiniz cihazın İmei numarası çıkacaktır.

– Harc bedelini Maliye’ye giderek ödeyebilirsiniz ve harc bedeli 149.2 TL olarak belirlenmiştir. Maliye bakanlığının bildirdiği ödeme ücretini ise TC Kimlik Numarası üzerine göre yatırılmalıdır. Aynı şekilde E-Devlet üzerinde entegre edilmiş olan Sanal Ödeme sistemi üzerinden de ödeme yapabilirsiniz.

– E-Devlet sistemi üzerinden E-Hizmetler kategorisine tıklayıp Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bölümüne giriş yaparak IMEI Kaydet bölümüne giriniz. Kayıt sistemine ait olan bilgilerinizi doğru bir şekilde girdikten sonra Kaydet dedikten sonra işleminiz tamamlanacaktır.
4 – Bu işlemler 24 – 48 Saat sonra sisteme yansıyacaktır. Tabi siz bu işlemi yapmasanız bile cihazınız ülkeye giriş yaptıktan 120 gün daha pasaport kaydı olmadan kullanabilirsiniz.
Not : Ödeme ve ve kayıt işleminde hatasız olmaya çalışınız ve bu tarz işlemlerde sorunlar kolay kolay düzeltilmez. Özellikle iyi araştırınız ve özellikle TC numaranızı maliyede ödeme yaparken hata yapmadan TC kimlik numaranızı veriniz. İşlemler kayıt süresi biraz değişkenlik gösterebilir bu süre ise 24 – 48 Saat sürmektedir. Özellikle iletişim numarası olarak eklediğiniz bölümde mutlaka size ulaşılabilecek bir iletişim numarası yazmalısınız. Kayıt sırasında oluşabilecek bir hatayı size iletmeleri için iletişime geçeceklerdir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments