Güncelleme Sırasında Oluşabilecek Sorunlar

175

Güncelleme Sırasında Oluşabilecek Sorunlar
Akıllı telefonların piyasada artmasından sonra diğer bir durum ise cihazların aldığı yazılım güncellemeleri ve hızlı bir şekilde güncellemelerin artması oldu diyebiliriz. Android sürümü Google tarafından çıkış yaptıktan sonra her marka kendi modellerine göre düzenlemeye başlıyor ve yayınlamaya başlıyor. Tabi her güncelleme için markalar kendi modellerine göre yeni güncellemeyi düzenleyerek yayınlamaya başlamaktadır. Genel olarak güncellemelerde hata yapmamak lazım yada bazı önlemler almak lazım.. Güncelleme işlemine başlamadan önce ya yedekleme işlemini yapmalısınız yada cihazınız güncellemeye uygun mu değil mi onu kontrol etmeniz gerekmektedir. Bizde bu konumuzda güncelleme yaparsanız karşınıza çıkabilecek sorunlar ve bu sorunlardan nasıl kurtulabilirsiniz onları anlatmak istiyoruz.

Güncelleme Öncesi ve Sonrası Yapılabilecek İşlemler

Güncelleme işlemine başlamadan önce mutlaka hangi cihaz olursa olsun eğer cihaz içerisinde bulunan bilgileriniz önemliyse yedek almalısınız. Eğer güncelleme sırasında sorun olursa cihazınızda bulunan tamamen silinebilir ve geri gelmeyecektir. Bu durumda kullandığınız cihaza göre program kullanarak yada bilgisayar yardımıyla cihanızda bulunan fotoğraf, video, rehber vb. bilgilerinizi almalısınız.

– Peki güncellemeden önce hangi işlemleri yapmalısınız yada neler yapmalısınız onları görelim.
İlk olarak depolama alanınızı kontrol etmelisiniz. Depolama alnınız az ise yada sınırlı bir yerde ise cihaz güncellemeden sonra açılmayabilir ve sıkıntılar yaşayabilirsiniz. İlk olarak cihaz üzerinde yeterli depolama alanınız sağlamalısınız ve daha sonra güncelleme işlemine başlamalsınız..

– Diğer bir güncelleme durumunda yapılması gereken ise yeterli miktarda şarj durumudur. Eğer cihazda yeterli kadar şarjınız yoksa güncelleme sırasında cihaz kapanabilir ve açılmama gibi bir durum karşınıza gelebilir. Bu iş için en garanti yöntem ise cihazın şarjına takınız ve o şekilde güncelleme yapınız.

– Özellike Android 7.0 Nougat güncellemesinden sonra kullanıcıların yaşadığı sıkıntı uygulama hatası oldu. Android 7.0 Nougat güncellemesinden sonra bazı uygulamalar çalışmayabilir. Bu gibi durumlar için en garanti yöntem güncelleme sonrası cihazı ayarlar bölümünden sıfırlayınız ve daha sonra güncel olan uygulamaları tekrar yükleyiniz. Bu durumdan sonra büyük ihtimal güncelleme sorunsuz bitmiş olacak ve stabil şekilde cihazınız çalışacaktır.

– Özellike cihazınız 8GB modeliyse güncelleme varsa ve bunu yapmak istiyorsanız ilk olarak cihazınızı yedekleyiniz. Daha sonra ise güncelleme işlemine başlayınız. Bu güncellemeden sonra ise bilgilerinizi tekrar yükleyiniz. Bu sizin özellikle 8GB cihazlar için daha mantıklı bir yöntem olacaktır.

Yaşayacağınız ve sorun sonrası güncellemelerden bu şekilde daha düzgün ve iyi bir işlem yapabilirsiniz. Mutlaka hangi güncelleme olursa olsun yada sorun önceki mutlaka yedekleme yapmak ilk öncelik olmalıdır.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments