Huawei Y6 II İnceleme ve Özellikleri

3935

Huawei Y6 II İnceleme ve Özellikleri

Huawei’nin bu 2015 yılında piyasa sürülen başarılı cep telefonu, donanımsal özellikleri ile kullanıcılarının hemen her ihtiyacına cevap verebiliyor. Cihazın tüm bilgilerini aşağıda sizler için derledik.

Temel Donanım

Cihaz Android OS V5.1 Lollipop sürümünü kullanıyor. İşlemci gücü 1100MHz, Quard-core işlemciye sahip. Cihazda 4 adet çekirdek bulunmakta olup işlemci hızı 1.3GHz’de. ARM Cortex-A7 CPU’yu kullanıyor. Grafikler için cihazda bulunan işlemci ise Adreno 304. Telefonun mevcut hafızası 8GB olup hafıza kartı ile bu hafıza 128GB daha arttırılabilinmekte. Ayrıca cihaz 1Gb’lık bir RAM’e sahip.

Kamera

Telefonda 8MP’lik bir arka kamera mevcut. Ön kamerası 2MP kalitesinde. Video kayıdı maksimum 720piksel ile 30fps hızında gerçekleşmekte. Aydınlatma, LEDli flaş şeklinde.

Pil

Pil hacmi 2200mAh olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Removable Li-Po pillerini kullanıyor. Bekleme süresi 300h (Stand-by), hareketli zamanda bu 11h olarak karşımzıa çıkıyor. (3G aktifse.)

Ekran

Ekranda LCD IPS bir teknoloji kullanan telefon, capacitive dokunmatik özelliğe sahip. Ekranda tam 16miylon renk bulunmakta. Ayrıca ekran boyuru 5inç. Bu inçde yer alan piksel yoğunluğu ise 294.

Editör Ne Diyor?

HUAWEİ Y6 piyasa da 500TL dolaylarında seyir eden bir telefon. Peki, 500TL’ye böyle bir cihaz alınır mı? Donanımsal özelliklerine baktığımızda evet, sıfır bir telefon için verilebilecek bir rakam diyebiliriz. Ancak 500TL gibi bir bütçeye sahipseniz kesinlikle bu telefonu önermiyoruz. Bu fiyata illa sıfır bir telefon alacaksanız, mesela Asus Zenfone önerebiliriz. Bu cihazın RAM’i 1GB, işlemci hızı 1.3Ghz yani modern uygulamalar için yeterli performansı sağlayamaz pek çok ihtiyacınızı cevap veremez. Sadece hız olarak değil, kamera olarak da ele alsak aynı şekilde. Arka kamerası 8MP günümüz yüksek kalite çekim yapan telefonlarına kıyasla vasat bir performans denilebilir. Video kalitesi için de kısmen iyi denilebilir, ancak bir cihazı alıp derinlik incelemesi yapılabilir. Pil hacmi 2200mAh bu da çok yüksek bir pil gücüne tekabül etmez. Yani cihazın hangi tarafından tutarsanız tutun 500TL değerinde bir telefon olarak nitelendiremiyoruz. Ancak, 350-400TL arası bir fiyat bu tarz özelliklerde bir cihaz için ideal olabilir.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments