Xiaomi Redmi Note 7 Yakınlık Sensörü Sorunu ve Çözümü

6463

Xiaomi Redmi Note 7 Yakınlık Sensörü Sorunu ve Çözümü
Son zamanlarda en iyi çıkış yapan ve ülkemizde de yüksek satış rakamları yakalayan markalardan biriside Xiaomi firmasına ait olan Redmi Note 7 modeli oldu. Bu model fiyat ve performans olarak diğer Xiaomi modellerinde olduğu gibi kullanıcı odaklı bir cihaz olmuş diyebiliriz. Malzeme kalitesi olarak çok kaliteli ve dolu bir yapısı olan Xiaomi Redmi note 7 modelinde 1500 – 2000 TL fiyat aralığında modellerine erişebilirsiniz. 

Bildiğiniz gibi ülkemizde genel olarak Samsung ve Apple markaları boy göstermekteydi. Piyasaya çin markaları giriş yaptıktan sonra özellikle Samsung cephesinde yüksek değerli bataryalar ve iyi çekim yapan kameralara sahip orta segment cihazlara sahip olabiliyoruz. Bu konumuzda Samsung ve Xiaomi markaları arasındaki farkları anlatmak istemiyoruz. Kronik bir Xiaomi sorunundan bahsetmek istiyoruz. Genel olarak Samsung modellerinde de bazı kronik sorunlar yaşabilirsiniz. Bu sorunumuz başlıkta olduğu gibi Xiaomi Redmi Note 7 cihazımızda Arama sensörü yada yakınlık sensörü sorunu diyebiliriz. 

Arama esnasında telefonunuzu yanağınıza dayadığınız zaman ekran ışığının kapanması gerekmektedir. Bu modelde bazen bu sorunu yaşabilir ve ekran ışığı açık kalacaktır. Bu durumu ise sensörü kalibre ederek basit bir şekilde düzenletebilirsiniz. 

Bu işlem için Telefon üzerinden Ayarlar bölümüne giriniz. Daha sonra ise Telefon Hakkında ve Çekirdek Sürümüne 4 yada 5 kere dokunun.. Karşınıza Donanım Testleri bölümü gelecektir. 27 Sırada ise Proximity Sensor Test bölümünü göreceksiniz. 

 

Buradan elinizi sensör bölümüne getirdiğiniz zaman 5 yazan bölüm 0 olacaktır. Daha sonra buradan 3 yada 4 kere Calibration bölümüne dokununuz. Daha sonra Test etmeniz gerekmektedir. Test butonunun aktif olabilmesi için ise sensöre elinizi bir kere götürünüz. İşlem bitmiş olacaktır ve daha iyi kullanmaya başlayacaksınız. 

Subscribe
Bildir
guest

4 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Fatih

Hocam kolay gelsin benimde telefonda sensör sıkıntısı var redmi note 9 pro telefonla birini ararken ekran siyah oluyor sizin tafif ettiğiniz gibi girdim sensör test 0 yazıyor ne yapmalıyım

Buğra

Aynı sorun bendede var note 9 pro test kısmında sensor test 0 yazıyor miui 11.0.7

Buğra

aynısı bende oluyor herhangi bir çözüm buldun mu