Whatsapp Video Gönderme Sorunu

68689

Son zamanlarda en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması bildiğiniz gibi Whatsapp uygulamasıdır.Whatsapp uygulaması internet bağlantısı üzerinden rehberdeki Whatsapp uygulaması bulunan kişiler ile yazışma,video gönderme vb birçok özelliğini kullanmanıza yarayan bir uygulamadır.Geçtiğimiz günlerde de rekor bir fiyata Facebook tarafından satın alınan Whatsapp için birçok özellik geliştirildi ve kullanıma sunuldu.Bildiğiniz gibi Whatsapp üzerinde kullanıma açılan son özellik ise görüntülü konuşma özelliğidir.

Bu konumuzda ise Whatsapp üzerinden yollamak istediğiniz videonun yüksek kapasitede olması ve yollanmaması durumu olabilir.Yani sizin yollamak istediğiniz video 16 MB’dan büyük ise sorun yaşabilirsiniz ve yollayamazsınız.

Var olan bir videoyu göndermeyi seçtiğinizde, bu 16 MB ile sınırlıdır. Pek çok telefonda bu 90 saniye ile 3 dakika arası uzunluktaki bir video demektir. Eğer 16 MB’tan uzun bir video seçerseniz, videoyu göndermeden önce kesme seçeneğiniz vardır. Önceden aldığınız bir videoyu WhatsApp ile göndermek için lütfen İlet tuşunu kullanın.
Video iletmek için:
-Videonun yer aldığı sohbeti açın.
-Videoya dokunun ve basılı tutun.
-İlet’e basın.
-Sol alt köşedeki ilet tuşuna dokunup alıcılarınızı seçin.

Yukarıdaki işlem Eğer 16 MB’tan uzun bir video seçerseniz yapabileceğiniz bir durumdur yani 16 MB’dan büyük bir video olursa gönderme yapamazsınız ve sorun yaşarsanız.16 MB’dan büyük videolarınızı görmek için ise ebatlarını düşürmeniz gerekmektedir.Bu işlem için ise Video Sıkıştırma yada Video formatını biraz düşürerek gönderebilirsiniz.

Google Play üzerinden Video Dönüştürücü & Sıkıştırma şeklinde arama yapınız ve bir uygulama indiriniz.Bizim kullandığımız uygulama ise Video Dönüştürücü & Sıkıştırma uygulamasıdır.Bu uygulama sayesinde çekmiş ve yollamak istediğiniz büyük boyutlu videoları küçültebilir ve yollayabilirsiniz.Genel olarak ise MP4 video yaparsanız en ideal video boyutu olarak gönderme yapabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Cengiz

video gönderemiyorum karanlık gidiyor karşı tarafa